Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
17 вересня 2015 року

Стратегія

розвитку польської освіти в Україні

З 9 по 11 вересня у Брюховичах в «Будинку паломника» відбулася зустріч «Стратегія розвитку польської освіти в Україні», організована Фондом «Свобода та демократія» для вчителів польської мови з усієї України. Заняття проводили Сицилія Наврот, Марта Волосєвич, Андрій Пери.

Під час цієї зустрічі, учасники ділилися досвідом у навчанні польської мови. Учасники працювали в групах, опрацьовували стратегічні цілі. Основна мета програми -  підвищенні рівня викладання польської мови і історії Польщі, підтримуючи розвиток польської освіти в Україні та створення ефективної, довгострокової і прозорої системи підтримки польської мови осіб польського походження, що сприяє збереженню національної ідентичності.

Обговорювалися плани на найближчі п`ять років: підтримку вчителів, шкіл, підтримку і мотивацію для навчання польської мови та культури, спільне вивчення польської мови учнів та їх батьків, співпраця між школою, сім`єю та іншими школами, створення консультаційних пунктів для вчителів, створення методичного центру з метою обімну досвідом між вчителями, створення навчальних посібників.

Участь в зустрічі взяла також пані Йоанна Козінська заступник директора Департаменту співпраці з Полонією та Поляками за кордоном. Вона побажала плідної роботи та гарних результатів.

На закінчення проекту, учасники отримали підручники та методичні матеріали для викладання польської мови.

Від «Польського студентського клубу» участь в проекті взяла Юлія Новіцька.

Актуально —>


Ваші коментарі