Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
15 вересня 2015 року

ІІІ етап проекту

«Школа полонійних лідерів» - стажування у Фундації «HerStory»

Протягом двох тижнів, з 24 серпня по 4 вересня 2015 року, відбувся ІІІ етап проекту «Школа полонійних лідерів». Стажування відбулося у фундації «HerStory» (Люблін). Участь у стажуванні взяли учасники даного проекту, члени громадських організацій Житомирщини: Богдана Зарицька – «Студентський Польський клуб», Каріна Жовноватюк – «Молодіжний клуб європейських ініціатив» та Ірина Коваль – «Польське товариство історичної едукації».

Фонд «HerStory» був заснований двома активістками, Катериною Забратанською та Оленою Бельскою в 2014 році. Діяльність фонду, переважно спрямована на ліквідацію гендерної нерівності, дискримінаційних рухів та захист прав людей різних етнічних та вікових груп. Головною метою діяльності фонду є – забезпечення рівноправності та свободи слова осіб, які належать до різних національних меншин.

Учасники стажування під час практичних занять мали можливість отримати знання та навички необхідні для реалізації власного майбутнього проекту. Протягом 1-го тижня стажування тренери Олена Бельска та Катерина Забратанська розповіли про вагомий внесок жінок у різні сфери суспільного життя (політичній, соціальній та духовній), поширення феміністичного руху на теренах Польщі. Завдяки квесту «Любельський історичний шлях», який відбувся 27 серпня в Любліні учасники дізналися про цікаві факти мистецької та громадської діяльності польських письменниць 19-20 століття на території Любліна.

Протягом 2-го тижня стажування, під керівництвом Катерини Забратанськоі, була проведена оглядова екскурсія по концентраційному табору «Майданек», присвячена вшануванню пам`яті жертвам нацистської окупації під час ІІ Світової війни. Студенти різних польських організацій відвідали: краматорій, бараки для в`язнів, де проводились масові тортури над полоненими на території Польщі. Мета даного заходу полягала в тому, щоб продемонструвати приклад процесу дискримінації: приниження людських прав та свобод  аби в майбутньому уникнути подібних трагедій світового масштабу.

Невід`ємною частиною оглядової програми була екскурсія по колишніх місцях переховування євреїв, які від початку ІІ Світової війни зазнали переслідувань німецькими окупантами. Під керівництвом організатора заходу Анни Цикало – викладача католицького університету Яна Павла ІІ, учасниці проекту відвідали найголовніші центри пам`яток єврейської культури.

Нові можливості інформаційних технологій представила тренер та засновниця фонду Олена Бельська. За допомогою спеціальної комп`ютерної програми «Pictochart» розповіла про цікаві методи створення реклами для майбутніх проектів.

Організатором проекту став фонд «Sempre a Frente» з місцезнаходженням у Любліні спільно з Молодіжною громадською організацією Союз польської шляхти» в рамках конкурсу «Співпраця з Полонією і Поляками за кордоном в 2015 році».

Студентський Клуб Польський в Житомирі

Актуально —>


Ваші коментарі