Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
3 вересня 2015 року

І і ІІ етап

варштатів «Школа Полонійних Локальних Лідерів» в Польщі

Упродовж двох тижнів з 30 травня по 5 червня та з 29 червня по 6 липня 18 осіб польських громадських організацій Житомирської області, завдяки участі в проекті «Школа Полонійних Локальних Лідерів», мали змогу отримати корисні знання та навички для майбутньої реалізації власних проектів.

На першому етапі проекту «Школа Полонійних Локальних Лідерів» тренерами були Олександра Франчак та Евеліна Юраш. На заняттях обговорювали власну роль та комунікацію в групі. За допомогою гри «Mission is possible» визначили роль кожної особи в проекті та етапи реалізації завдань, і які чинники впливають на їх реалізацію. Не менш цікавим був семінар про те, хто є аніматором в громадських організаціях. Учасники обговорювали в групах, які знання, уміння та почуття має аніматор, для чого і чому він хоче діяти, змінювати щось в житті людей.

Корисні знання учасники проекту мали можливість здобути на практиці, досліджуючи громадські організації за допомогою інтерв`ю, включеного спостереження, анкетування.

На наступних семінарах тренерами були Матеуш Малишка і Лукаш Іпнар. Тематика занять була спрямована на пізнанні своїх сильних та слабких сторін, визначення за допомогою тестів почуття власної вартості, виявлення лідерських навичок, освідомлення важливості праці в групі і те як потрібно вміти працювати в команді та йти на компроміс.

ІІ частину проекту «Школа Полонійних Локальних Лідерів» розпочато з визначення основних кроків в реалізації власних проектів. Кожен пункт плану був обговорений в групах і пізніше реалізований. Учасники розділилися на 5 груп для реалізації власних ідей. Одним із завдань було відшукати таку ситуацію, проблему яку учасники хотіли змінити, вирішити. Учасники в групах визначали чи ця проблема є частиною загальної чи загальна, кого це стосується, чи має сенс запропоноване рішення, які є причини, прояви та наслідки даної проблеми. Групи презентували свої ідеї-проблеми та способи їх вирішення в реалізації міні-проектів. Тренер Матеуш Малишка проводив аналіз SMART (критерії: особливий, вимірний, адекватний, реальний) для кожної запропонованої ідеї.

Представник організації «Fundacja HerStory» п. Катерина Забратанська поділилася досвідом по фандрайзингу. Розповідала як знаходити основні джерела фінансування та які його правила. Отримали практичні навички в презентації себе та організації, яку кожен з учасників представляв, так що б це справляло позитивне враження на оточуючих.

Про цікаві IT- можливості, що можуть підвищити рівень якості роботи організації розповідала п. Лена Бельська. Учасники робили рекламні плакати до власних проектів, цікаві презентації, ознайомлювалися з новими програмами для пошуку та обміну інформацією між членами організації.

Також учасники в рамках цього проекту відвідали багато цікавих місць в Любліні, відвідали Казімеж-Дольни.

Від Студентського польського клубу в проекті взяли участь Анна Черкес, Валентина Шишук і Богдана Зарицька.

Організатором проекту виступили Фонд «Sempre a Frente» (координатор проекту пані Агата Кошарна) за підтримки Міністерства Закордонних Справ РП, співорганізатором проекту виступила Житомирська обласна молодіжна громадська організація «Союз польської шляхти».

Актуально —>


Ваші коментарі