Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
27 серпня 2015 року

Стажування

``Підтримка незалежних видань в Євразії`` в Польщі

За підтримки Фонду Польсько-Чесько-Словацької Солідарності в період з 09 по 22 серпня 2015 року, волонтер Польського студентського клубу Валентина Шишук мала можливість взяти участь в програмі «Підтримка незалежних видань в Євразії». В першому етапі стажувань взяло участь п`ять представників громадських організацій з різних країн, а саме: України, Росії, Білорусії та Грузії.

Дана програма спрямована передусім сприяти примиренню і співпраці між різними народами в Центральній і Східній Європі. Метою її є допомога організаціям, які готові до боротьби з будь якими спробами держави контролювати думку і слово, а також служити організаціям, яким свобода слова означає не тільки політичну свободу, але також надає можливість спілкуватися з представниками інших країн.

Стажування тривало два тижні та переважно було присвячене освоєнню навичок створення веб-сторінок за допомогою програм Adobe Photoshop CC, Adobe Dreamweaver CC, Adobe Muse CC, Adobe Edge Reflow, Adobe Edge Animate. Загалом, під час занять учасники програми дізнавались постійно щось нове, опановували навички роботи з фотошопом. Більш детально розглянули та ознайомилися з інструментами проектування документів та веб-сторінок. Обговорили головні принципи веб-дизайну та правила використання CSS.

Що є більш головним, в ході практичних занять навчилися:

- створювати власні web-сторінки, що містять всі необхідні компоненти, включаючи як текстове, так і графічне наповнення;

- опанували знання проектування власних сайтів та їх запуск в Інтернет;

- продумувати оформлення, налагоджувати взаємодію web-сторінок між собою;

- оптимізувати всі графічні елементи, ефективно розміщувати інформацію.

Також учасники, мали можливість відвідати редакцію щоденної польської політичної газети «Газети Виборчої» у Варшаві, а також відвідали редакцію безкоштовної газети «Газета Полудньова» у Вроцлаві. Мали можливість ознайомитися з роботою телеканалів «Белсат ТВ» та «ТVN».

По закінченню стажування учасники не тільки ознайомилися з основними принципами роботи різноманітних видань, телеканалів, а також мали можливість відвідати найбільш цікаві місця Варшави.

Актуально —>


Ваші коментарі