Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
30 липня 2015 року

Допомога

переселенцям зі сходу України і Криму

З 1 січня по 30 червня ц.р. громадська організація «Студентський польський клуб» у Житомирі спільно з організацією «Рада громадських ініціатив» в м. Києві, реалізували проект «Допомога переселенцям зі сходу України і Криму». Проект був реалізований для переселенців, що тимчасово проживають у м. Києві та Київській області.

До реалізації проекту були залучені спеціалісти у сфері права і психології. Переселенцям надавали допомогу як юридичну так психологічну, а також допомогу в адаптації до нових умов життя.

За час реалізації проекту до послуг юриста звернулося близько 350 осіб, до послуг психолога більше 500 осіб (в т.ч. і неповнолітні). Участь в бізнес тренінгах і психологічних тренінгах взяло близько 300 осіб. Серед переселенців, що зверталися за допомогою до наших спеціалістів, було багато переселенців польського походження. Згідно отриманої інформації, вони долучаються до життя місцевих поляків, а також розпочинають відвідувати курси польської мови на місцях проживання.

Підсумовуючи зустрічі-консультації з переселенцями, варто відзначити, що найбільші проблеми, з якими вони зустрічаються, це вирішення різних адміністративних проблем, питань пов’язані з майном, відшкодування коштів, надання інформації щодо змін в податковому законодавстві і т.д.

Аналізуючи проблеми з якими зверталися переселенці до психолога, це: підвищена дратівливість, тривога, постійних страх; майже повне неприйняття чогось нового, відчуття власної неспроможності, другосортності; апатія до життя, негативне ставлення до усього, що діється навколо; образа на владу і загалом на життя; родинні конфлікти на підставі соціально-економічних труднощів; стрес у дітей через відсутність грошей у батьків і т.д.

В рамках проекту було організовано декілька бізнес тренінгів на тему: «Як отримати перше місце серед претендентів на хорошу роботу і мій перший крок у власному бізнесі»; «Допоможемо собі і родині у кризовій ситуації», а також декілька психологічних тренінгів для дорослих та дітей. Дітям переселенців було організовано кілька екскурсій по м. Київ.

Проект був реалізований за підтримки Фонду «National Endowment for Democracy».

Актуально —>


Ваші коментарі