Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
10 липня 2015 року

Полонійна

зустріч у Варшаві – 2015

З 29 червня до 10 липня 2015 року в м. Оборах, під Варшавою, відбулася IX Полонійна зустріч із сучасною історією. Проект організований Інститутом Національної Пам`яті для вчителів-полоністів з усього світу. Учасники прибули з Бельгії, Данії, Іспанії, Франції, Канади, Німеччини, Росії, Угорщини, Італії. Найбільше учасників було з України.

Під час полонійної зустрічі, лекції читали відомі польські історики з виступами: проф. Ян Зариха «Патріотичне виховання сьогодні, або з історією в майбутнє», проф. Йоанна Войдан «Активні методи навчання історії», д-р Ян Шкудлінські «Поляки на фронтах ІІ Світової війни», д-р Адам Пулавський «Польська підпільна країна – мета, ідея, концепція післявоєнної Польщі», д-р Павло Косінський «Німецька і радянська окупація – порівняння», проф. Тадеуш Волши «Якою мала бути? Якою була післявоєнна Польща»,д-р Петро Контарчик «Комуністична система в Польщі – інсталяція і опір», проф. Єжи Еіслер «Польські місяці», д-р Тадеуш Ружіковський «Солідарність і перелом 1989 р.».

Також були організовані різні тренінги, варштати. Вечорами учасники мали можливість переглядати історичні фільми, вчилися танцювати народні польські танці: полонез, краков`як, оберек.

У вихідні дні було організовано дводенну екскурсію до Шльонська. Першого дня відвідали Катовіце: копальню «Вуєк», музей Шльонського повстання, а також Центр Документації Депортації Гірношльонзаків. Наступного дня відвідали концтабір Аушвіц, потім поїхали до Ченстохови.

На закінчення курсу кожен учасник отримав велику кількість освітніх і історичних матеріалів періоду 1939-1989 рр. і диплом учасника.

            Від нашої організацію на IX Полонійній зустрічі із сучасною історією була присутня Юлія Новіцька.

Актуально —>


Ваші коментарі