Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
10 грудня 2023 року

Про генеалогію

з Вікторем Долецьким

8 грудня ц.р. в Гнатюк арт центрі у Житомирі відбулась зустріч «Про генеалогію з Вікторем Долецьким».

На цій зустрічі ми говорили про: дослідження родоводів – з чого почати, на що звернути увагу, як фіксувати результати; чому важливо вивчати родовід; про збір інформації у родичів та як працювати з неговіркими; як підготуватись до походу і архів, які документи в архіві опрацьовувати першими; метричні книги, сповідальні розписи та ревізійні казки.

Нам дуже приємно, що на цій зустрічі були присутні як студенти, так і люди старшого віку, тобто ті, хто вже займається дослідженням свого родоводу так і ті, хто тільки планує розпочати пошуки. Настільки цікава тема, що понад дві години пролетіли дуже швидко, і є ще що сказати. Ми розуміємо, що варто частіше організовувати подібні зустрічі, адже вони дуже допомагають нам у самостійному пошуку необхідної інформації для створення власного дерева, дерева нашої родини.

Ми дуже раді, що тема настільки зацікавила громадськість, що її оприлюднили і на Українському радіо «Житомирська хвиля», і на Всеукраїнському подкасті Українського радіо. Ми хочемо подякувати пані Наталії Кулініч за надану можливість, яка поспілкувалася, зокрема, з паном Віктором. про те, як стрімко зріс попит на генеалогію серед українців в час війни.

«Радий ділитись знаннями та наближати одну з моїх мрій – зробити генеалогію в Україні найпопулярнішим хобі» – каже Віктор Долецький, засновник Центру вивчення генеалогії «Пращур».

Величезна подяка для пана Віктора Долецького, пані Наталії Кулініч та усім, хто взяв участь в зустрічі, за зацікавленість цією темою та можливість популяризувати генеалогію в Україні.

Організатори заходу: ГО «Студентський польський клуб», Гнатюк арт центр та Центр з вивчення генеалогії «Пращур».

Актуально —>


Ваші коментарі