Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
31 жовтня 2023 року

КЛУБ СЕНЬЙОРА

у Житомирі

Триває серія зустрічей в рамках проекту «КЛУБ СЕНЬЙОРА: В УМОВАХ ВІЙНИ ТРИМАЙМОСЯ РАЗОМ». В ці вихідні у нас відбулися заплановані заходи – перегляд фільму та екскурсія містом. В суботу ми зустрілися в стінах Gnatyuk Art Centrum, де переглянули польський художній фільм Єжи Гофмана «Пан Володийовський» за романом Генрика Сенкевича. Після завершення фільму досить активно обговорювали сценарій фільму та історичні події під керівництвом пані Наталії Щербакової – велика подяка пані Наталії, за ведення цієї сесії. А в неділю на чолі з місцевим дуже відомим краєзнавцем паном Сергієм Собчуком відбулася дуже цікава екскурсія містом під назвою «Відомі та менш відомі місця Житомира, пов`язані з польською історією». Так як пан Сергій володіє великими знаннями і знає багато цікавих, але маловідомих фактів, наша 3-годинна екскурсія здалася нам короткою, але наші втомлені ноги сказали, що «на сьогодні все ж вистачить». Дякую, пане Сергію, за те, що вмієте зацікавити кожну групу, завжди шукаєте нові історичні факти, щоб донести історію нашого міста до якомога більшого кола зацікавлених. Під час екскурсії ми поклали квіти на могилу єпископа Яна Пурвінського (1934-2021), який згідно свого заповіту, похований біля Житомирської катедри. Також поклали квіти до меморіальної дошки пам`яті Францішка Бржезицького (1924-2017), в`язня концтаборів (Майданек, Гросс-Розен і Ляйтмериц), засновника польської підпільної антинімецької молодіжної організації, в`язня радянсько табору.

Дякуємо нашим доповідачам та учасникам за участь в заходах. Дякуємо пану Василю Стаховському за чудові фото. Велика вдячність нашим Збройним Силам України за спокійне небо та кожен день життя!

«Конкурс для польських організацій – Regranting» фінансується Канцелярією Прем`єр-міністра в рамках конкурсу Полонія та поляки за кордоном 2023. Проект реалізується обласною громадською організацією ГО «Студентський польський клуб» за підтримки Товариства «Спільнота Польська».

Актуально —>


Ваші коментарі