Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
26 жовтня 2023 року

КЛУБ СЕНЬЙОРА

у Житомирі

Триває серія зустрічей в рамках проекту «КЛУБ СЕНЬЙОРА: В УМОВАХ ВІЙНИ ТРИМАЙМОСЯ РАЗОМ».

На вихідних у нас відбулась інтеграційна зустріч у Польському домі в Житомирі з лекцією про користь трав`яних чаїв, яку вела пані Наталія Щербакова. Цінна інформація та поради неодмінно стануть у нагоді кожному з нас холодними осінніми вечорами. Також дуже пізнавальною була поїздка до села Яроповичі, де ми відвідали маєток Зигмунта Котюжинського, дізналися історію села та історію цього маєтку. Щиро дякуємо за екскурсію пану Ігорю Довбишу. Також хочемо подякувати пану Ігорю, адже завдяки йому ми дізналися та мали змогу побачити приватний музей у Яроповичах «Відголос роду». Двері цього Музею завжди відкриті, а господар Музею дуже відкрита та гостинна людина – варто відвідати Музей! На зворотному шляху заїхали в селище Стара Котельня. Село Стара Котельня – одне з найстаріших в Україні. Воно згадується в літописі в 1143-1169 рр. Тут діє дуже старий костел св. Антонія Падуанського (1783). Над входом до храму встановлено пам`ятну дошку фундатору Антонію Прушинському. Костел розташований на пагорбі, на місці колишньої фортеці з видом на річку Ірпінь – тут дуже гарні краєвиди.

Дякуємо нашим доповідачам та учасникам за участь. Дякуємо пану Василю Стаховському за чудові фото. Велика вдячність нашим Збройним Силам України за кожен день життя!

«Конкурс для польських організацій – Regranting» фінансується Канцелярією Прем`єр-міністра в рамках конкурсу Полонія та поляки за кордоном 2023. Проект реалізується обласною громадською організацією ГО «Студентський польський клуб» за підтримки Товариства «Спільнота Польська».

Актуально —>


Ваші коментарі