Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
8 липня 2023 року

Науковець з Житомира

лауреат Нагороди

В кінці травня 2023 року в палаці Тишкевичів-Потоцьких у Варшаві відбулись урочистості з нагоди вручення Нагороди імені Івана Виговського. Дуже тішимося і пишаємося, що цьогорічним Лауреатом Нагороди імені Виговського стала пані Ольга Білобровець – доктор історичних наук, професор кафедри історії України Житомирського державного університету. Наукові зацікавлення лауреатки стосуються історії поляків в Україні у другій половині ХІХ – першій половині ХХ ст., українсько-польських стосунків та воєнних конфліктів ХХ ст. Нагорода дає можливість протягом 12 місяців проводити читати лекції на 6 польських університетах (в Жешуві, Лодзі, Вроцлаві, Познані, Любліні). Також передбачається проведення дослідницької роботи, робота в архівах, бібліотеках, участь в наукових конференціях.

З пані Ольгою наша організація, Студентський польський клуб, співпрацює вже багато років. Дякуємо пані Ольго, за ці роки співпраці та щиро бажаємо успішних досліджень, вдалого перебування в Польщі, зацікавлених слухачів та щиро віримо, на повернення вже в мирну, вільну Україну!

Ми щиро радіємо та вдячні Польщі, що в ці тяжкі часи для України, часи страшної війни, наші науковці мають можливість розвиватися, обмінюватися досвідом, брати участь в стипендійних програмах – дякуємо!

Нагорода імені Івана Виговського була започаткована в 2014 році Центром Східноєвропейських студій Варшавського університету під почесним патронатом Президента Польщі з метою відзначення досягнень українців у галузі науки, культури, громадському житті, що сприятиме розбудові громадянського суспільства в Україні, утвердженню демократичних традицій, налагодженню дружніх українсько-польських стосунків та інтеграції України в Європейський Союз. Переможці мають можливість протягом 12 місяців читати лекції на шести польських університетах на теми, пов`язані з історією чи сьогоденням України та краю, польсько-українськими стосунками, а також займатися власною архівною та дослідницькою роботою. Стажування за нагородою дає змогу українським дослідникам у сфері точних наук у широкому розумінні отримати 4-місячне дослідницьке перебування у двох польських університетах. Програму спільно фінансують 25 польських університетів.

Актуально —>


Ваші коментарі