Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
5 березня 2020 року

Пізнаємо місто

Житомир

Минулого року ми розпочали і цього року продовжуємо освітній проект «Пізнай місто, де ти живеш», адресований до молоді Студентського польського клубу та всіх інших зацікавлених мешканців міста.

Мета нашого проекту – розорити невідому історію та видатних мешканців нашого міста, поширити культуру серед молоді та подолати стереотипи про Житомир.

Цього разу, 28 лютого, ми організували екскурсію до Житомирського обласного краєзнавчого музею, відділ живопису – «Західноєвропейський живопис XVI початку XX  століття».

Житомирський обласний краєзнавчий музей – один із найстаріших музеїв України, він був заснований у другій половині 19 століття. На сьогодні музей нараховує понад 150 000 пам`яток природи, історії та культури нашого краю. Справжньою окрасою музею є колекція західноєвропейського мистецтва XVI – початку XX століття, яка була створена у 1919 р. Музейний відділ поєднав фрагменти націоналізованих приватних колекцій, зокрема найвідоміші волинські колекції барона де Шодуара (Житомир) та Ілінські-Стецькі з міста Романів. Тут представлені роботи провідних художніх шкіл Європи: Італії, Нідерландів, Франції, Австрії та Польщі.

У відділі живопису ми можемо побачити портрет Юзефа Понятовського та Теодора Яблоновської (Валевської) – австрійського живописця Юзефа Марії Грассі. Також є картина людини, яка залишила великий слід в історії Польщі та України, яка народилася в Романові (Житомирська область) – Юзефа Августа Ілінського та його матері – Юзефи Маріанни Вессел, багатьох інших, відомих нам з історії великих людей.

В одній із кімнат музею вражають чотири білі мармурові скульптури, бюст жінок, які представляють чотири пори року. Створення цієї скульптури – просто відмінна робота, виконана італійським скульптором Квінтіліо Корбелліні.

З впевненістю можна говорити, що в Житомирі є багато місць, які варто відвідати, про які варто знати і пам`ятати.

Актуально —>


Ваші коментарі