Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
12 грудня 2019 року

Пізнаємо місто

в якому ми живемо

На початку грудня розпочалась реалізація освітнього проекту «Пізнай місто, в якому ти живеш», спрямованого на молодь зі Студентського польського клубу та зацікавлених жителів міста.

На жаль, так як Житомир в 1943 році був зруйнований під час війни, це відобразилося на його архітектурі, де переважають радянські споруди. Тому місто не може похвалитися чудовими будівлями чи гармонійним видом. Однак у міста є багато інших переваг, серед яких: мальовнича природа та близькість до столиці. Проте найціннішим скарбом Житомира є люди, які творили історію цього міста і розпочали тут свій творчий шлях.

Мета нашого проекту – розкрити молоді незнану чи забуту історію, розповісти про видатних мешканців нашого міста, популяризувати культуру серед студентів та зламати стереотипи про Житомир.

Друга зустріч проекту «Пізнаємо місто, в якому ми живемо» – це екскурсія старою частиною міста, Замковою площею. Екскурсію провів досвідчений екскурсовод, член Національної асоціації екскурсоводів України, пан Сергій Собчук. Під час прогулянки учасники дізналися про історію заснування міста, теорії походження назви Житомир, минуле споруд та долі людей.

Подорож завершилася невеликою вікториною з перевірки почутої інформації. Найактивніші отримали подарунки – листівки з фотографіями міста Житомира.

Подальша запланована екскурсія – «Житомир і Ю. І. Крашевський».

Олена Денисевич, Польський студентський клуб у Житомирі

Актуально —>


Ваші коментарі