Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
27 листопада 2019 року

Музична подорож

у часи ПНР

22 листопада в Палаці Культури у Житомирі відбулася унікальна культурна подія – концерт гурту WINYL BAND, з Семяновце-Шльонські. Для польської громади нашої області це друга зустріч з цими артистами. У 2018 році ми мали можливість вітати гурт WINYL BAND з патріотичним концертом з нагоди святкування 100-річчя Незалежності Польщі.

Цього разу розширений склад гурту, а приїхало до нас 9 артистів, представив розважальну програму, яка містила відомі та улюблені багатьма поколіннями поляків у Польщі та за кордоном, пісні 70-80-х років.

Свій виступ артисти розпочали піснею, яка дуже добре символізує епоху комунізму – «Псалом тим, хто стоїть в черзі». Свого часу її виконувала відома польська співачка Христина Пронько. Потім глядачів привітала солістка гурту Олександра Агата Стано. Пані Олександра зазначила, що часи Польської Народної Республіки були дуже складними для Польщі та поляків, але цей період залишив нам найкрасивіші хіти польської популярної музики.

До сьогодні не втрачають своєї популярності пісні у виконанні польських гуртів «Перфект», «Кобраноцка», «Ванда і Банда», «Байм» та солістів Мартини Якубович, Анни Янтар, Аліції Маєвської, Малгожати Островської та інших польських музикантів. Під час півторагодинного концерту прозвучало близько 30 пісень, вище згаданих виконавців, кожна з яких викликала у глядачів дивовижні емоції та бурхливі оплески. Артисти, в свою чергу, прагнули налагодити контакт з публікою, співаючи пісні разом.

На завершення виступу гурт «WINYL BAND» виконав кілька хітів найвідомішої у світі польської співачки Марилі Родовіч. Присутні в залі стоячи, дякували артистам за прекрасний концерт та теплу атмосферу.

Інформація взята з сторінки http://dompolski.zt.ua/muzyczna-podroz-w-czasy-prlu/.

Актуально —>


Ваші коментарі