Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
27 березня 2019 року

Зустріч

в Центрі Полоністики

25 березня за ініціативи керівника Центру Полоністики у Житомирі пані Олени Денисевич відбулася зустріч студентів 1 i 2 курсу навчання з головою громадської організації «Польський студентський клуб» Валентиною Юсуповою. Метою зустрічі була презентація освітніх програм, програм стажування, наукових дослідницьких проектів і проектів що стосуються міжнародного обміну.

Під час зустрічі мали можливість поговорити зі студентами про діючі програми і міжнародні проекти, про можливості і умови участі в них. Учасники мали нагоду дізнатися про проекти, які безпосередньо скеровані на студентів, в тому числі і програми, які реалізовують Фонд «Допомога полякам на сході», Фундацію «Свобода та Демократія».

Дякую студентам за участь в зустрічі, за можливість діалогу і зацікавленість діяльністю Центру.

Також дякую за запрошення пані Олені Денисевич і щиро бажаю цікавих ініціатив і реалізації проектів, щоб Центр і надалі розвивався, об`єднував навколо себе молодих, енергійних і амбітних людей.

Додатково:

У 2004 р. в Житомирському державному університеті ім. Івана Франка було створено Центр полоністики, який діяв у декількох напрямках: навчання польської мови, наукові дослідження польської тематики, організаційно-методична та культурно-освітня діяльність. В 2008 р. на загальноукраїнській виставці «Сучасна освіта в Україні» науковий проект «Центр полоністики як осередок полікультурного виховання особистості фахівця» здобув срібну медаль у номінації «Впровадження досягнень педагогічної науки в освітню практику». За збереження польських традицій і культури у 2008 р. директор Центру полоністики доц. Наталія Місяць була нагороджена Польським урядом медаллю «Pro memoria», а у грудні 2014 р. – срібною медаллю «Wspólnoty Polskiej».

З 2004 р. Центр полоністики Житомирського державного університету ім. І.Франка почав видавати науковий журнал «Українська полоністика», статті якого подавались польською та українською мовами у трьох рубриках: філологічні, історико-філософські та педагогічні дослідження.

Актуально —>


Ваші коментарі