Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
18 вересня 2018 року

Міжнародна

наукова конференція

Без сумніву, Житомир і далі залишається центром культурного життя, освіти та науки нашого краю. Розпочався навчальний рік і державний університет імені Івана Франка у Житомирі тепло вітає учасників та гостей Міжнародної наукової конференції „Польсько-українські психологічні, педагогічні і мовознавчі дослідження у призмі діахронії і синхронії”, що відбулася 10-11 вересня 2018 року.

Організатори конференції, Житомирський державний університет імені Івана Франка та Академія Ігнатіанум у Кракові спільно з Державною науково-педагогічною бібліотекою України ім. Василя Сухомлинського Національної Академії педагогічних наук України та Інституту комп`ютерних інформаційних технологій Національного авіаційного університету України, запланували цікаву програму конференції, у якій могли взяти участь гості та студенти. Обговорення у конференц-залі тривало два дні. У конференції взяла участь делегація вчених з Академії Ігнатіанум у Кракові. Цікавим фактом цієї конференції стали спільні виступи українських та польських вчених, які представили різні підходи до однієї тієї ж проблеми у Польщі та Україні.

Міжнародна співпраця між державним університетом імені Івана Франка у Житомирі та Академією Ігнатіанум розвивається у рамках угоди про співробітництво між університетами. Під час свого перебування, професори з Кракова 11 вересня провели цикл лекцій для студентів та викладачів Науково-методичного інституту педагогіки та іноземної філології, а також соціально-педагогічного факультету. Позитивна атмосфера, взаємна відкритість до нового досвіду, порушені теми викликали зацікавленість у студентів та викладачів, про що свідчать слова вдячності та квіти, представлені гостям.

Член Студентського польського клубу Оксана Литвак була рада допомогти, перекладаючи лекції для студентів соціально-психологічного факультету. Сподіваємося, що обговорювані перспективи та можливості для наукового співробітництва будуть реалізовані найближчим часом. Ми щиро бажаємо успіхів та результативних  досліджень нашим колегам з Польщі та України.

Оксана Литвак

Актуально —>


Ваші коментарі