Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
10 липня 2018 року

Довбиш знову

приймає гостей

У Довбиші завжди відбувається багато цікавих подій. Немає жодних вихідних, щоб на площі біля костьолу не збиралися парафіяни, жителі міста і гості з різних куточків України та Польщі.

Так було і 8 липня. На запрошення пробоща парафії Матері Божої Фатімської в Довбиші, Вальдемара Павелець, приїхала делегація: Генеральний консул RP у Вінниці Демян Цярціньскі з дружиною Марією, голова Товариства Ветеранів Війська польського Житомирщини полк. Зигмунт Венгловський, директор Польського дому в Житомирі Ірина Першко, голова Товариства ім. Ю. Люблінського у Новограді-Волинському Вікторія Шевченко з членом правління Сергієм Гойко і голова громадської організації «Польський Студентський Клуб» Валентина Юсупова.

Все розпочалося з недільної літургії, яку провів отець Станіслав Фірут. Парафіян та гостей  привітав Генеральний консул RP у Вінниці Демян Цярціньскі. Під час виступу він зауважив, що чотири роки тому костел та територія навколо нього виглядали зовсім інакше, а тепер ми можемо побачити, як Боже місце змінюється на краще. Тут кожен може знайти моральну підтримку, щось і для своєї душі, і для здорового духу, і розвитку талантів.

Після Служби Божої, гості з Вінниці, Житомира та Новоград-Волинського мали можливість поспілкуватися у Парафіяльному домі про полонійні справи і спільні проекти.

Далі, отець Вальдемар запросив усіх на освячення дитячого майданчика біля костелу, який був побудований за фінансової підтримки Генерального консульства RP у Вінниці. Дитячий майданчик – особливе місце для дітей та їхніх батьків. Пізніше відбулося освячення і спортивного майданчику «під відкритим небом», який розташований поруч із Парафіяльним домом.

Після молитви та освячення нових місць, дитячого та спортивного майданчику, які були створені завдяки активності та ініціативі настоятеля парафії і підтримки консульства, присутні гості та жителі міста перейшли до Парафіяльного будинку, де понад 20 осіб отримали з рук Демяна Цярціньскі Карти Поляка. Як зазначив настоятель парафії, отець Вальдемар, кількість зголошень на Карту Поляка у Довбиші залишається високою, оскільки багато людей прагнуть отримати цей документ.

Дякуємо отцю Вальдемару Павельцю за запрошення. Як завжди було приємне товариство, цікаво і корисно проведений час та дуже тепла атмосфера, створена настоятелем парафії.

Актуально —>


Ваші коментарі