Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
4 липня 2018 року

Табір

в Ястшембій Гурі

10-23 червня 2018 року в Ястшембій Гурі (Польща) відбувся табір для молоді віком 12-16 років. Діти з Білорусі та України мали можливість взяти участь у третьому турі інтеграційних та освітніх таборів. Україну представляла 20-особова група (з супроводжуючим) дітей польського походження з Житомира, які відвідують заняття польської мови при Студентському польському клубі та учні школи «Знання про Польщу». Всього участь у таборі взяло 120 осіб. «Polska z plecakiem» є спільним проектом Фонду «Допомога  полякам на Сході» та Школи іноземних мов «Лектор».

Метою організації табору є поглиблення знань дітей про Польщу, підвищення рівня польської мови.

Протягом двох тижнів молодь вивчала польську мову. Завдяки роботі висококваліфікованих вчителів – пані Магдалени Качмарек, Барбари Стемпняк, Магдалени Нагурскєй, підлітки значно підвищили свій рівень мови і в кінці курсу кожен учасник отримав сертифікат, що засвідчує їх рівень знання мови.

Завдяки заняттям з польської мови діти збагатили свій словниковий запас, покращили розмовний рівень польської мови та навчилися писати твори. Кілька разів на тиждень проводилися семінари, на яких діти вивчали польські традиції, малюючи та презентуючи їх;  переглядали фільми,  обговорюючи цікаві фрагменти з них.

Кожен день був добре спланований: на додаток до мовних занять, у розкладі були спортивні ігри, квести, конкурси, дискотеки, зустрічі біля вогнища тощо.

Дітям надзвичайно сподобався табір, особливо заняття з польської мови, семінари та можливість познайомитися з молоддю з інших країн (Польща, Білорусь). Вони насолоджувалися поїздкою до Труймяста (Гданськ, Сопот, Гдиня), спортивними іграми та відпочинком на Балтійському морі.

І, звичайно, всім дуже сподобалась польська їжа!!!

Задоволені діти щиро дякують організаторам табору за можливість з користю провести час.

«Мені дуже сподобався мовний табір. Чудові лектори і опікуни! Добре, що діти були одного віку, завдяки яким я знайшла нових друзів з інших країн. Участь у таборі розширила мої знання про Польщу. Враження незабутні. Дуже дякую!» – поділилась враженнями Евеліна Бржезицька, учасниця табору.

«Кілька днів тому я повернувся з табору в Ястшембій Гурі. За час перебування я отримав багато вражень: знайшов нових друзів, вперше був на Балтійському морі. Я вражений тим, як там гарно і наскільки розвинена культура Труймяста. Крім того, підвищив свій рівень польської мови. Час минув досить швидко, я б із задоволенням знову повернувся до цієї атмосфери», – розповідає Назар Скорбач, учасник табору.

Також приємно, що не тільки діти, а й батьки  задоволені поїздкою.

«Дуже дякую! Син має багато позитивних вражень, він дуже щасливий. Подяка організаторам», – написала мама учасника табору, Ірина Дембіцька.

«Я хотіла би подякувати   організаторам і всім тим, хто зробив внесок у організацію цієї поїздки для наших дітей. Дякую, за чудову можливість провести два незабутні тижні на Балтійському морі у мовному середовищі. Це була чудова ідея поєднати цікавий відпочинок та екскурсії з можливістю практикувати польську мову і краще пізнати культуру та історію Польщі. Вам вдалося показати дітям, що вивчення мови може бути цікавим, веселим і змістовним одночасно. Чудово! Я думаю, що теплі та приємні спогади про літній табір в Ястшембій Гурі довго будуть надихати дітей на шляху вивчення польської мови. Спасибі за чисті кімнати, смачні обіди та щасливі посмішки дітей», – висловилась Оксана Литвак, мама учасника табору.

Також, особисто дякую організаторам за чудово спланований захід, учасникам табору – за добру поведінку, активність та готовність навчатися, а також усім батькам – за підтримку та допомогу.

Вікторія Семеняка, опікун групи, член Студентського Польського Клубу

Актуально —>


Ваші коментарі