Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
13 червня 2018 року

Спартакіада

в Довбиші

8-10 червня в Довбиші в Санктуаріум Матері Божої Фатімської організовано Спартакіаду, присвячену 100-річчю незалежності Польщі і 100-річчю дороги до незалежності України.

На запрошення настоятеля парафії Матері Божої Фатімської о. Вальдемара Павелець, були запрошені почесні гості: представники Фундації «Допомога Полякам на Сході» Магдалена Окай, Магдалена Янковська і Марта Пщулковська, керівник Департаменту Освіти і Науки Житомирської обласної державної адміністрації Лариса Шевчук, проректор Житомирського Політехнічного Університету Ірина Яцик, представник Скаутства Європи в Україні Назар Єременко і голова громадської організації «Студентський польський клуб» у Житомирі Валентина Юсупова.

В змаганнях взяли участь спортсмени з Довбиша, Мар`янівки, Кам`яного Броду, Великого Лугу, Бердичева, Соколова, Яблонного і Зеленої Дубрави. Загалом до участі в Спартакіаді зголосилося понад 200 осіб.

Змагання відбувалися в наступних дисциплінах: 8.06 – волейбол (хлопці, дівчата), настільний теніс; 9.06 – дартс, паверліфтинг, силовий спорт (вага до 16 кг), шахи, дзюдо, баскетбол (хлопці) і 10.06 – міні-футбол (вікова група 10-12, 13-17 років), шашки, армреслінг і біг на 1918 метрів.

Перемогу в Спартакіаді отримала команда довбиської загальноосвітньої школи, друге місце зайняла команда мар`янівської загальноосвітньої школи і третє місце – кам`янобрідська загальноосвітня школа.

Дуже приємною несподіванкою для учасників Спартакіади, парафіян, мешканців Довбиша і гостей був виступ місцевої танцювальної групи дівчат, які представили танці по фітнесу і зумба. Дуже запальні танці колективу, змушували всіх довго аплодувати.

Протягом трьох днів на площі перед Санктуаріум Матері Божої Фатімської було вручено 308 медалей, дипломів і нагород, а також кубки за командні перше, друге і третє місця. Було дуже приємно, що для вручення кубків і дипломів переможцям запрошено Назара Єременка, представника Скаутства Європи в Україні і Валентину Юсупову, голову громадської організації «Студентський польський клуб».

«Спартакіада – це приклад єдності поколінь, приклад єдності між конфесіями, приклад місцевої єдності, приклад єдності шкіл і різних організацій. Розширюємо кордони!» – сказав Назар Єременко.

Метою проведення Спартакіади – патріотичне виховання молоді, популяризація спорту і пропаганда здорового способу життя.

Організаторами Спартакіади виступили парафія Матері Божої Фатімської в Довбиші, громадська організація «П`ять талантів», відділ освіти, культури, родини, молоді і спорту довбиської об`єднаної територіальної громади і довбиська спортивна школа для дітей і молоді в рамах підтримки Сенату Республіки Польща над Полонією і поляками за кордоном в 2018 році з допомогою Фундації «Допомога Полякам на Сході».

Окрему подяку хочу висловити настоятелю парафії Матері Божої Фатімської о. Вальдемару Павелець і всім тим, хто допомагав в організації цього заходу, за таку гарну ідею, за чудову організацію, за дуже приємну і щиру атмосферу!

Актуально —>


Ваші коментарі