Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
13 грудня 2017 року

Конференція у Львові

Підведення підсумків проекту

9-10 грудня у Львові відбулася освітня конференція «Творче навчання. Підведення підсумків реалізації проекту «Біло-червоне ABC. Підтримка розвитку польської освіти в Україні». На конференцію прибули вчителі польської мови, голови громадських організацій з усієї України, близько 100 осіб.

На початку конференції всіх учасників привітала консул Генерального консульства РП у Львові Анна Войцехівська та Роберт Чижевський – голова Фонду «Свобода і Демократія».

З доповідями виступили проф. Беата Обсулевич-Невінська – «Польські поети на кресах», д-р Єжи Ковалевський з доповіддю «Про потребу комунікативного навчання – новий методичний посібник з викладання польської мови як іноземної» та Анджей Пері з виступом «Якість викладання в освіті».

Для учасників конференції також були заплановані дуже цікаві та активні семінари, наприклад: семінари в області «Переказ між поколіннями і його механізмами» На прикладі зошита «Бабусю»! Дідусю! Будь ласка, розкажи мені!», який провели Б. Кайлот-Дубус та А.Карковська; семінари «Літературний текст як джерело мовного досвіду для дітей. Вчимося читати, використовуючи метод динамічного зображення» - проведений пані М. Малиска. Семінари з розробки основних умінь учнів – А. Пері. Семінари  для вчителів «Творчі цитати або карти думок» – проф. B. Обсулевич-Невінська.

За активну освітню і полонійну діяльність голови громадських організацій і вчителі польської мови тримали відзнаки та нагороди (понад 20 чоловік).

В неділю відбулася зустріч із заступником директора департаменту співпраці з полонією та поляками за кордоном в МЗС Ілоною Козловською та сенатором, заступником голови Комітету з еміграції і об`єднання поляків за кордоном Артуром Важохою.

У підсумку я можу сказати, що конференція була організована на високому рівні, атмосфера була дуже тепла і приємна, а семінари – дуже цікаві та корисні.

Проект співфінансований в рамах опіки Сенату Республіки Польща над полонією та поляками за кордоном у 2017 році за посередництвом Фонду «Свобода і демократія».

Актуально —>


Ваші коментарі