Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
7 серпня 2017 року

«Тут почалася

Польща» - XI Світовий З`їзд полонійної молоді «Орлине Гніздо» у Вонгровці

 З 20 по 29 липня у Вонгровці (Великопольське воєводство) відбувся XI Світовий З`їзд полонійної молоді «Орлине Гніздо» під гаслом «Тут почалася Польща», організований Великопольським відділом Товариства «Спільнота польська».

В цьогорічному з`їзді взяли участь 104 особи з 17 країн світу. Студентський польський клуб у Житомирі представляла група з 6-ти осіб: Софія Падюк, Богдана Зарицька, Людмила Дорошенко, Вікторія Дударчик, Людмила Зінчук та Олеся Вергун.

Метою з`їзду є: поглиблення знань про країну походження своїх предків, пропагування патріотичних настроїв, підготовка молодих людей до полонійної діяльності, обмін досвідом молоді з різних країн, налагодження контактів, інтеграція молоді, боротьба зі стереотипами та упередженнями, та, звичайно, активний відпочинок.

Перший з`їзд «Орлине Гніздо» відбувся в 1997 році за ініціативою Анджея Стельмаховського – першого голови Товариства «Спільнота польська» і став для молоді своєрідним паломництвом до джерел польської державності та культури (тоді молодь брала участь в урочистостях в м. Гнєзно з нагоди 1000-річчя мученицької смерті св. Войцеха за участі Папи Іоанна Павла II). З того часу з`їзд проводився кожні два роки. Його організатором від початку є Великопольський відділ Асоціації «Спільнота польська» з Познані. З`їзди проходять на території Великопольського воєводства (Блажеєвко, Божково, Кєкш та Вонгровець).

В програмі цьогорічного з`їзду передбачалися: тематичні майстерні, екскурсії, рекреаційні та спортивні заходи, презентації країн проживання учасників, хоровод учасників з`їзду вулицями міста Вонгровець, театральна вистава, концерт, дискотеки, конкурси, багаття, пам`ятна виставка та виступ груп майстерень під час завершення з`їзду.

Після прибуття, учасники з`їзду розмістилися в реабілітаційно-релаксаційному центрі „WIELSPIN” жили в дуже гарних та комфортних умовах. Брали участь у різних майстернях та конкурсах, які об`єднували молодь з різних куточків світу.

На церемонії відкриття Фестивалю, учасники були розподілені на групи майстерень: пластичні мистецтва, майстерня лідерів руху полонійного, музичне мистецтво, сучасні танці та театральне мистецтво. Щодня в групах майстерні вони готувалися до гала-концерту, який відбувся наприкінці з`їзду. Крім того, учасники відвідали: Познань, Крушвіце, Гнєзно, Стжельно. Мали можливість відпочинку в аквапарку, в рекреаційних районах Вонгровця, ходили на дискотеки.

Також були приємні моменти біля вогнища, де в дружній атмосфері кожен міг представити свою країну, з якої приїхав, розповісти про культуру, традиції.

З`їзд молоді завершився чудовим концертом, де кожна з груп демонструвала щось цікаве, пов`язане з тематикою майстерень. Ці 10 днів перебування збереглися в пам`яті завдяки численним фотографіям та відеороликам.

Всі учасники з`їзду  повернулися до своїх країн дуже задоволеними.

Актуально —>


Ваші коментарі