Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
4 квітня 2017 року

Надзвичайний Сеймик

Федерації Польських Організацій в Україні

1 квітня в Києві відбувся Надзвичайний Сеймик Федерації Польських Організацій в Україні. Зібрання було покликане згідно з ухвалою Правління Федерації і мало на меті внесення формальних поправок до Статуту організації відповідно до чинного законодавства України.

У зустрічі взяли участь 200 делегатів з усієї України. Житомирщину репрезентували Зигмунд Венгловський (Товариство ветеранів Війська Польського), Вікторія Шевченко (Товариство поляків у Новоград-Волинському), Валентина Юсупова (Студентський Польський Клуб), Микола Варфоломєєв (Польський театр у Житомирі), Катерина Руденко (Малинське польське товариство), Ірина Баладинська (Камерний хор ім. Ю. Зарембського), Людмила Хіміч (Товариство поляків у Баранівці), Ірина Першко (Польський Дім у Житомирі).

Зібрання своєю присутністю удостоїли представники Товариства «Спільнота Польська» – Марек Ружицький (генеральний секретар) і Аніта Сташкевич.

Сеймик відкрила голова Федерації пані Емілія Хмельова. Ведучим був обраний професор Владислав Струтинський. Серед інших ухвал Сеймик прийняв дуже важливе рішення – надання Польському дому у Львові імені Лонгіна Комоловського. На сьогоднішній день триває будівництво Польського Дому, яке ініціював і до останньої хвилини активно підтримував пан Комоловський.

Актуально —>


Ваші коментарі