Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
2 березня 2017 року

Диктант

з нагоди святкування Дня рідної мови

У цьому році з нагоди святкування Дня рідної мови, який відзначається 21 січня, Житомирським Польським центром освіти та науки організовано написання обласного диктанту (ІІ етап). Написання диктанту польською мовою відбулося 25 лютого 2017 року в Житомирському міському інституті післядипломної освіти. У написанні брали участь понад 160 осіб: учні різних шкіл Житомирської області, слухачі курсів польської мови польських громадських організацій міста Житомира та області. Участь в написанні диктанту взяли також і члени нашої організації.

 Даний захід був організований з метою вшанування культури та традицій представниками польської діаспори і тих, хто має польське коріння, а також тих, хто активно залучений до громадської діяльності і співпрацює з Польщею. Це мотивує молодь на освітній розвиток та пам`ять про те, ким вони є.

 За словами учнів, зміст і рівень складності диктанту був середнім. У них було достатньо часу для перевірки граматичних і орфографічних основ тексту. Текст диктувала викладач польської мови у Польському домі м. Житомира пані Наталія Шумлянська.

«Написання диктанту польською мовою вже стало традицією в місті Житомирі, і разом з тим – це не є забавою, а шансом підтримати польсько-українську співпрацю між школами та громадськими організаціями, продемонструвати та розвинути власні навички з вивчення польської мови та заохотити молодь до всебічного розвитку», – зазначає пані Наталія Шумлянська.

Результати будуть оголошені до 10 березня. Подарунки за І і ІІ місця, фінансовані Правлінням Житомирського Польського центру освіти та науки, будуть вручені 15 березня.

Актуально —>


Ваші коментарі