Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
8 січня 2017 року

Видання

«Спадщина через кордони»

З`явилася інтернет-публікація «Спадщина через кордони», що містить шість авторських сценаріїв про культуру та національне надбання Польщі. Автором сценаріїв та основної концепції проекту є Магдалена Зилік.

Публікація передбачає шість сценаріїв, які послідовно подані: Як повстала Польща, Польща багатонаціональна, Елементи польської народної культури, Польща в списку ЮНЕСКО, Польські лауреати Нобелівської премії, Польські Оскари. Теми дуже широкі, тому сценарії передбачають лише деякі, вибрані автором елементи.

Учасниками проведених занять були іноземці, що проживають в Познані, тому кожен із сценаріїв має розбудовану інтеграційну частину. Це дозволяє використовувати окремі сценарії, які можна вільно поєднувати між собою та змішувати. Також, вони можуть створювати єдине ціле, прикладом чого є проведення Магдаленою Зилік семінарів у Познані.

Окремі заняття проведено під час перебування в Житомирі (Україна), де на запрошення Студентського польського клубу були проведені заняття, що стосувалися окремо відібраних тем для студентів університету ім. Івана Франка та осіб, що вивчають польську мову в Польському Домі. Протягом трьохгодинної зустрічі (саме стільки тривав кожен з вибраних сценаріїв) замість однієї теми, були реалізовані дві, вибрані учасниками, так як час, що необхідний для інтеграції був значно коротший.

«Я дуже сподіваюсь, що різноманіття вправ та завдань, а також елементи психодрами стануть чудовим початком для вивчення культури і народної спадщини Польщі також і для учасників Ваших занять», говорить Магдалена.

Партнерами проекту виступили: MIP – Migrant Info Point (Познань), Житомирський державний університет ім. Івана Франка (Україна), Студентський польський клуб (Україна), Польський Дім в Житомирі (Україна).

Проект реалізовано в рамках стипендії Міністра Культури та Національної спадщини.

Дана публікація має ліцензією Creative Commons 3.0 та доступна на сайті https://issuu.com/magdalenazylik.

Магдалена Зилік за захопленням та освітою соціолог, тренер психодрами рекомендована Асоціацією практиків Драми СТОП-КЛІТКА, засновник неофіційної психодраматичної групи «LUB драма» в Любліні. Закінчила школу тренерів Асоціації тренерів громадських організацій. Координатор освітніх, соціальних та культурних проектів. Організовує та проводить заняття, щодо удосконалення соціальних навичок в різних вікових групах. Стипендистка Міністерства Культури та Національної спадщини в 2016 році. На даний момент проживає, працює та розвивається в Познані, співпрацює з воєвудською громадською бібліотекою і Центром анімації культури. Працювала над такими проектами як: Школа полонійних лідерів, Громадська академія драми, проект між поколіннями «Міст поколінь», програма «волонтер культури», Письменниці на плакатах, ІДИ-ДИВИСЬ-СЛУХАЙ: Познанський червень ’56.

https://drive.google.com/open?id=0B3EHlG5SJuDIaE9RdzJMYTU4dGNacXo1YTdxWXB1dS1rWUVZ

 

Актуально —>


Ваші коментарі