Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
5 грудня 2016 року

Семінар

для журналістів

26 листопада у Вінниці відбувся семінар для журналістів, організований для членів і волонтерів редакції «Слово польське».

Спеціальним гостем семінару був Павел Боболович, кореспондент, політолог, який понад 20 років займається польсько-українською співпрацею. З 2013 року постійний кореспондент Wnеt в Україні, нагороджений відзнакою Товариства Польських журналістів в 2014 році за матеріали з Майдану, а також в 2015 році нагороджений Товариством Польських журналістів відзнакою ім. Казимира Дзевановського.

На семінар приїхали кореспонденти газети «Слово польське» з Житомира, Бердичева, Хмельницького, Вінниці, а також з Польщі. Семінар пройшов в декілька етапів. На початку Павел Боболович прочитав лекцію на тему «Пошук правди», детально зупиняючись на загальних правилах сучасної журналістики, акцентував увагу на тому, що неможливо вимагати від журналіста об’єктивізму, а лише ретельності у поданні інформації - «Інформація повинна бути перевірена і ретельно підібрана». Павел Боловович також говорив, що сьогодні спостерігаємо кінець традиційної журналістики, місце якої зайняли соціальні медіа. Підсумовуючи свій виступ, пан Павел підкреслив, що основна його діяльність – журналістика, є його «пристрастю життя».

Після презентації та перерви на каву учасники семінару мали змогу познайомитися з історичною Вінницею. Екскурсію провів місцевий історик Олександр Федоришин, який розповів про заснування міста, походження назви та про найцікавіше – вінницькі катакомби. Гості спустилися до підземелля костелу капуцинів, щоб на власні очі переконатися в історичній цінності таких пам`яток.

Пообідавши, журналісти мали змогу практично попрацювати над написанням статей про свої враження від екскурсії, а потім в групах працювали над створенням заголовків до пропонованих статей. Павел Боболович проаналізував типові помилки і дав свої рекомендації про те, як написати цікаву статтю.

На кінець зустрічі Юрій Вуйціцькі, головний редактор «Слова Польського» підвів підсумки і вручив учасникам Сертифікати і pen-drive з логотипом „Слово польське». Після спільної вечері учасники роз`їхалися.

Завдяки участі в семінарі, ми отримали цінний досвід і можливість зустрітися в приємному товаристві.

Проект «Семінар для журналістів «Слова польського» був реалізований при сприянні Фонду «Свобода і демократія» в рамах опіку Сенату Речі Посполитої Польщі над Полонією і Поляками за кордоном.

Олена Горячко

Актуально —>


Ваші коментарі