Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
25 листопада 2016 року

ІІ ФОРУМ

МОЛОДИХ ПОЛЯКІВ

В Центрі польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську з 17 по 20 листопада проходив ІІ Форум молодих поляків «Вчимося в дії» для лідерів польських організацій. Учасники на Форум прибули з різних міст України: Києва, Житомира, Вінниці, Хмельницького, Чернівців, Здолбунова, Львова, Судової Вишні, Дрогобича, Ужгорода, Одеси та Івано-Франківська. Польський студентський клуб цього року представляла Валентина Шишук.

Основною метою проекту є налагодження співпраці молодих Поляків і осіб польського погодження, які заангажовані в діяльність польських організацій в Україні та їх активізація до спільної діяльності.

В перший день учасники Форуму молодих поляків мали можливість познайомитися, за допомогою інтерактивних ігор. Тренінги проводили тренери з Польщі – Яцек та Наталія Дембчинські, представники фірми Res Management.

Другий день Форуму розпочався з виїзду до Чорного Лісу, де вшанували пам’ять польської інтелігенції, що була розстріляна в часи ІІ Світової війни. До меморіалу загиблих поклали квіти та запалили свічі. Після повернення в Центр польської культури та європейського діалогу мали час на рефлексію щодо трагічних подій в Чорному лісі. Далі ми обговорювали сильні та слабкі сторони організацій, які представляли, обмірковували над проблемами організацій та можливостями їх вирішення.

Протягом третього і четвертого днів учасники Форуму (19-20 листопада) працювали в групі над підготовкою і реалізацією малих проектів. Було опрацьовано ідеї малих проектів і опрацьовано внески на їх реалізацію. Як результат, було підготовлено 12 малих проектів. Після закінчення ІІ Форму учасники підготували несподіванку, а саме підготували інтеграційний вечір для всіх учасників. Молодь поділилася на групи. Кожна група відповідала за конкретну частину програми: вступна частина, артистична програма, конкурси та кабаре.

Висловлюю щиру подяку організаторам та тренерам ІІ Форуму молодих поляків «Вчимося в дії» за щирі емоції та цінні знання щодо реалізації проектів.

Організатором ІІ Форуму Молодих поляків виступив Центр польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську за підтримки Товариства «Спільнота Польська» в рамах опіки Сенату Речі Посполитої Польщі над Полонією і Поляками за кордоном та Генерального Консульства РП у Львові.

Валентина Шишук

Актуально —>


Ваші коментарі