Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
24 листопада 2016 року

Методика викладання

польської мови

23 жовтня 2016 року було розпочато проект для представників суботньо-недільних шкіл, що працюють за підтримки Фонду «Свобода і демократію» в рамках програми «Біло-червоне ABC – розвиток польської освіти в Україні». В рамках цього проекту вже було організовано три зустрічі для вчителів, учнів та батьків.

30 жовтня у Житомирській дитячій бібліотеці відбувся другий етап проекту. Учасники були поділені на три групи: вчителі, діти та батьки. Кожна група, на чолі з тренером, створювала свою «Школу мрій». Представниця «Студентського польського клубу» Богдана Зарицька заначила, що «головною запорукою успіху розвитку навчальної та громадської діяльності будь-якої школи є учнівське самоврядування, де учні зможуть активно долучатися до створення нових проектів, брати участь у реформуванні культурно-освітнього процесу та отримувати досвід в організації свого дозвілля».

Напрочуд корисно було почути інформацію про те, в який спосіб учні планують удосконалити свою школу і які перші кроки для цього необхідні. Цікаво було те, що кожен має різні та унікальні ідеї, які мають намір реалізувати найближчим часом. Найбільша увага зосереджувалася на розвитку учнівського самоврядування та технічного устаткування освітніх закладів для покращення якості навчання.

6 жовтня 2016 року відбувся третій етап проекту, де кожна школа, школа батьків, вчителів, дітей, зібралася разом, де мали можливість обговорити отримані результати щодо створення «Школи мрій». Всі групи, отримали завдання організувати проект для своєї школи і провести його до 29 листопада. Представлення проектів заплановано на 3 грудня 2016 року. 

Юлія Новіцька

Актуально —>


Ваші коментарі