Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
23 листопада 2016 року

І Полоністична Бесіда

у Львові

 З 17-18 листопада у Львові з дня нагоди святкування 190-ї річниці від часу заснування полоністики у Львівському університеті, був проведений навчальний семінар для вчителів полоністів та інтеграційна зустріч – І Полоністична Бесіда. 

«Це абсолютно унікальні семінари, що мають на меті інтегрування вчительського та наукового середовища України та Польщі» - зазначила завідувач кафедри польської філології, професор Алла Кравчук.

Під час зустрічі «І Бесіди полоністичної» молоді науковці, які тільки починають свій полоністичний шлях, мали можливість представити свої роботи, обмінятися власним досвідом. Крім того, учасниками обговорювалися такі теми як: місце української полоністики та полоністичних центрів; співпраця українських полоністів з Польщі; сертифікація в Україні; інтеграція вищої освіти полоністики з середньою; перспективи проекту на майбутнє. Також, під час зустрічі обговорювалися роботи, які були представлені студентами в минулому році та цьогорічні роботи стипендіатів. Стипендіати 2016 року презентували власні роботи, бібліографію полоністичних робіт в конкретних містах України. В рому році стипендіати прибули з таких міст як: Львів, Ніжин, Шепетівка, Острог, Житомир (стипендіатами з Житомира стали Валентина Юсупова та Олена Денисевич).

Вітаємо осіб, які отримали стипендію та бажаємо плідної роботи в проведенні досліджень та в написанні наукових робіт в подальшому.

«Ми дуже зацікавлені в інтеграції української полоністики з іншими полоністичними центрами за кордоном, інтеграції поколінь, викладачів з вчителями» - сказала професор Алла Кравчук.

Продовженням розпочатого польсько-українського діалогу, 19 листопада у Львівському університеті імені Івана Франка розпочалася наукова конференція «Полоністика в XXI столітті: між локальним та глобальним».

Проект реалізовано за підтримки Фундацією «Свобода і Демократія» в рамках опіки Сенату Речі Посполитої Польщі над Полонією і Поляками за кордоном. Координатором проекту є – пан Єжи Ковалевський.

Zdjęcia: http://www.lnu.edu.ua/

Актуально —>


Ваші коментарі