Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
15 листопада 2016 року

Я поляк –

звучить гордо!

В  рамках проекту «Szkoła lidera polonijnego «Ja – Lider» реалізований фундацією «Свобода і демократія», 10 листопада в Житомирі був реалізований проект «Я поляк – звучить гордо!».

В проекті взяли участь студенти, які відвідують курси польської мови, що організовані «Студентським польським клубом» в Житомирі. Проект був організований та реалізований студентами, що приймали участь в другому етапі Школи Полонійних Лідеров «Я-лідер» в Польщі. "Projekt „Szkoła lidera polonijnego Ja – Lider” дофінансовано в рамках опіки Сенату Речі Посполитої Польщі над Полонією і Поляками за кордоном”.

Метою нашого проекту було активізація молодіжного середовища шляхом розширення знань про Польщу, поінформованості та зміцнення національної ідентичності, культивування польської мови.

В ході проекту ми говорили про видатних поляків, які внесли свій внесок в регулювання та розвиток польської держави, а саме: Иоан Павел ІІ, Стефан Баторій, Адам Міцкевич, Генрик Сенкевич, Фридерик Шопен, Миколай Коперник, Роман Полянський, Анджей Вайда.

На початку нашої зустрічі,  організатори Анни Черкес та Валентина Шишук, представили доповідь, яка була присвячена видатним особам Польщі. Також, студентам було запропоновано переглянути короткі відео, в яких розміщена інформація про життя та діяльність відомих поляків.

Друга частина проекту включала в себе інтерактивну гру. В ході роботи учасники поділилися на групи. Кожній з груп була поставлена задача підготувати колаж однієї з видатних осіб Польщі. По закінченню проекту, кожна група презентувала власну роботу, коротко розповідаючи біографію особи в честь якої був створений колаж. По закінченню кожен учасник отримав невеликі подарунки. Загальна кількість учасників становила 20 осіб.

Висловлюю свою подяку всім, хто брав участь в проекті та організаторам: «Студентському польському клубу» в Житомирі та фундації «Свобода і демократія».

Валентина Шишук,

«Студентський польський клуб»

Актуально —>


Ваші коментарі