Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
10 листопада 2016 року

Семінари

в Житомирі

30 жовтня – 2 листопада в Житомирі для студентів соціально-психологічного факультету Житомирського державного університету імені Івана Франка, були організовані семінари, відкриті лекції, які провели соціолог, тренер-психотерапевт Магдалена Зилік і кандидат психологічних наук Христина Тереза Панас – доцент факультету Школи менеджменту у Варшаві. Ініціатором проведення даного заходу виступив «Польський студентський клуб».

Під час запланованих занять в університеті Магдалена Зилік провела декілька семінарів на тему: «Польща, така як вона є», «Що відрізняє Польщу серед інших країн?», «Що є в ній особливе та неповторне?», «Формування Польщі як єдиної країни», «Елементи польської народної культури», «Польща в списку ЮНЕСКО», за участю студентів університету та  учасників Студентського польського клубу.

- «Тематика цих семінарів дуже добре підкреслює той факт, що кожна країна має свої особливості, проте ми – поляки і українці дуже схожі один на одного» розповіла учасниця семінару Богдана Зарицька.

Подібні заняття Магдалена також провела для молодих людей, що вивчають польську мову в Польському Домі у Житомирі.

Семінари, проведені в Житомирі пані Магдаленою відбулися в рамках проекту, що сфінансовані Міністерством культури та Національної спадщини Польщі.

Пані Христина Тереза Панас спеціалізується в галузі клінічної психології. Є дуже відомою як фахівець в області психології особистості, етики професійного психолога, сімейної психології, психологічної терапії та психологічних проблем судової психології.

В рамках зустрічей в Університеті  ім. Івана Франка пані Тереза Панас познайомилася з керівництвом факультету, обговорили можливі напрямки подальшої співпраці, а також зустрілася з ректором університету Петром Саухом.

Під час перебування в Житомирі, пані Тереза провела відкриту лекцію для студентів, аспірантів та співробітників соціально-психологічного факультету на тему: «Я в слові: про особисте, емоційне значення слів». Було зорганізовано круглий стіл: «Особливості функціонування вищої освіти в Польщі та Україні». Для викладачів соціально-психологічного факультету були проведені навчальні семінари на тему: «Міжособистісні відносин з огляду транзакційного аналізу Е. Берна і квадрату висловлювань фон Туна», «Психологічний портрет людей старшого віку. Синдром Гогена» та «Родина з дитиною з обмеженими можливостями в сприйнятті здорових братів і сестер».

По закінченню семінарів, всім учасникам були видані сертифікати, як підтвердження участі в лекціях, теми яких в українській психологічній практиці поки не розглядаються.

Висловлюємо щиру подяку пані Магдалені Зилік та кандидату психологічних наук Христині Терезі Панас за прийняття запрошення та проведення надзвичайно корисних та цікавих майстер-класів для студентів та викладачів університету.

Ірина Гречуха

Актуально —>


Ваші коментарі