Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
1 листопада 2016 року

Слідами

Яна Павла у Львові

З 26 по 28 жовтня 2016 року члени Студентського Польського клубу у Житомирі, Польського культурно-освітнього товариства ім. Ю. Люблінського з Новограда-Волинського, парафії св. Вацлава у Житомирі та парафії Матері Божої Фатімської в довбиші взяли участь в освітньому виїзді «Життєва дорога Яна Павла ІІ. Слідами Папи Римського у Львові». Загальна кількість учасників виїзду 22 особи.

Метою організації виїзду було пригадати молодому поколінню, про визначну постать Святішого отця; дізнатися про місця, що пов`язані з його перебуванням у Львові; формування у підлітків гордість за свій народ; формування етнічної ідентичності молоді, а також інтеграція молодіжного польського середовища Житомирщини.

Протягом трьох днів у Львові, учасники освітнього виїзду мали можливість відвідати місця, де перебував Ян Павло ІІ під час свого візиту до Львова у червні 2001 року, а саме відвідали: Церкву Пресвятої Євхаристії – греко-католицька церква у центральній частині Львова, яка вразила своїм зовнішнім виглядом у стилі бароко; Архікафедральну базиліку Успіння Пресвятої Діви Марії; Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла; Успенську церква, вежу Корнякта і каплицю Трьох Святителів.

Не залишило байдужим відвідування Оперного театру, Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького – найбільшого художнього музею України. Огляд найзатишнішого місця у старому Львові – італійського дворика, що розташований у Палаці Корнякта, вразив особливо вишуканою та італійською атмосферою.

Також відвідали «Личаківський цвинтар», що вразив своїм масштабом та величчю. Личаківський цвинтар, це історико-культурний музей заповідник, який займає площу понад 40 га та виступає одним з найдавніших та найбільших в Європі. На ньому поховано всесвітньо відомі діячі, письменники, музиканти Польщі, України.

Під час виїзду, ми спілкувалися між собою, розмовляли про цікаві епізоди з життя Яна Павла ІІ. Вечорами грали в різноманітні ігри, смакували запашну каву, а також вивчали історію чаруючого Львова завдяки прогулянкам центром міста.

Беручи до уваги те, що учасники виїзду представляли різні організації, парафії, ми мали можливість познайомитися між собою, обмінятися досвідом діяльності в організаціях, які представляли.

На згадку про Великого Поляка, визначну постать Яна Павла ІІ та виїзд до Львова, усі учасники отримали футболки з зображенням Папи Римського.

За підтримку і можливість виїзду складаємо велику подяку Генеральному Консульству РП у Вінниці.

 Валентина Шишук

Актуально —>


Ваші коментарі