Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
25 вересня 2016 року

Навчальний

візит вчителів з України і Білорусі

14-16 вересня 2016 року у Варшаві відбувся Навчальний візит вчителів з України та Білорусі «Удосконалення освітнього процесу в рамках навчального візиту до Польщі і поліпшення мовно-предметно-методичного змісту під час індивідуальних стажувань для викладачів польської мови». Виїзд організовано Фондом «Свобода і Демократія» та Міністерством Національної освіти Польща.

Учасники складалися з двох груп: вчителі польської мови з України та Білорусі, які навчають польської мови при полонійних організаціях, парафіях, школах. Два автобуси привезли 70 вчителів, 14 вересня, пізно ввечері до готелю «Центр Окопова». Наступного дня всі учасники були поділені по двоє осіб і розподілені по школах Варшави. Вчитель польської мови та історії при Польському студентському клубі Юлія Новіцька та голова Товариства полонійних вчителів Житомирщини Мирослава Старовєрова були направлені до початкової школи № 264. Дякуючи допомозі волонтера фундації «Свобода і демократія» Лазара, ми без жодних труднощів дісталися до школи. В школі нас люб`язно зустрів директор школи Кшиштоф Гроховський. Ми побували на трьох уроках польської мови та літератури у 4 та 5 класах, де мали можливість розповісти учням про поляків Житомирщини. Потім ми разом з польськими колегами ділилися досвідом викладання польської мови в Україні та в Польщі.

Після обіду всі учасники вирушили до Канцелярії Президента, де зустрілися з керівником Канцелярії Президента Адамом Квятковським. Мали можливість поговорити на важливі теми, задати питання, на теми, що нас цікавили.

Організатори потурбувалися також і про культурну програму. Ввечері всі учасники мали можливість переглянути виставу «Бог морду», яка відбувалася в Театрі, який міститься в Палаці культури і науки на шостому поверсі.

16 вересня відбувся візит учасників до Сейму та Сенату Республіки Польщі, де ми мали можливість поспілкуватися з головою Комісії у справах еміграції та зв`язків з поляками за кордоном, а також послухати цікаву екскурсію по Сейму і Сенату. Потім всі учасники пішли на зустріч з міністром освіти в Міністерстві національної освіти Польщі та представниками ОРПЕГу.

Хотіла б дуже подякувати Лілії Любонєвіч та Роберту Чижевському за надану можливість взяти участь у такій зустрічі, за можливість отримати багато позитивних емоцій та цікавого досвіду.

Юлія Новіцька

 

Актуально —>


Ваші коментарі