Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
24 серпня 2016 року

В ІІ етапі проекту

Szkoła lidera polonijnego „Ja – Lider” перемогла група з Житомира

З 7-16 серпня відбувся ІІ етап проекту Szkoła lidera polonijnego „Ja – Lider” реалізований Фундацією «Свобода і демократія».

Упродовж 10 днів, представники польських громадських організацій з України, Латвії та Білорусії обмінювалися досвідом та дізнавалися про те як стати справжнім лідером в групі, секрети публічного виступу та багато іншого. З України участь взяло три групи: з Кривого Рогу, Хмельницького та Житомира.

У перші дні занять пан Марек Кетлінські розповів учасникам Школи найцікавіші факти з історії Польщі. З Пані Анною Малгожатою Кетлінською ми розглянули основи граматики польської мови, співали веселі польські пісні та навіть танцювали полонез. У другій частині проекту, нашими тренерами були Катерина Сянко, яка навчила нас створювати проекти та Сильвестр Піліпчук, який розкривав у нас лідерів. На цих заняттях, ми отримали основні знання про те, як творити власний проект, підготувати бюджет, знайти для нього фінансування та вчилися оцінювати ризики. На варштатах у пана Сильвестра Піліпчука була неймовірна атмосфера, учасники були в захваті від кожного його заняття, та кожен намагався розкрити свої лідерські здібності.

На закінчення проекту, кожна група презентувала свій міні-проект. Перемогу отримала наша організація. Група була нагороджена цінним подарунками та пам`ятками. Участь в проекті від Клубу взяли: Анна Черкес, Валентина Шишук, Євген Коваленко, Юлія Маньківська та Станіслав Ширяєв.

Крім того, учасники проекту мали змогу відвідати чарівне місто Білосток та Супрасль. Відвідали міську раду і зустрілися з бурмістром м. Супрасль паном Радославом Добровольським. Побували на екскурсій в неймовірному та загадковому музеї ікон, відвідали місце, де зібрана найстаріша інформація про мешканців цього містечка – архів, та мали цікаву зустріч в мечеті з представниками татарської меншини.

Ми сердечно дякуємо координатору проекту Малгожаті Александровіч та нашому опікуну Мілені Кранік за терпіння, підтримку, приємну атмосферу та дружній колектив, який вони створили для нас.

Проект „Szkoła lidera polonijnego „Ja – Lider” дофінансовано в рамках опіки Сенату Речі Посполитої Польщі над Полонією і Поляками за кордоном, реалізований Фундацією «Свобода і Демократія».

Своїми враженнями від проекту поділилися учасники „Szkoła lidera polonijnego „Ja – Lider”, представники Клубу:

«Я в захваті від Szkoła lidera polonijnego „Ja – Lider”! Під час варштатів я навчилась багатьом речам, а саме: в чому полягає роль лідера, ефективній комунікації, складати та управляти проектами, а також дізналася багато цікавого з мови та історії Польщі. Хочу відзначити, що чудово вибране місце проведення варштатів – тихий та спокійний готель „Lipowy most”. Дякую організаторам за таку чудову можливість!» – розповідає Юлія Маньківська.

«Хотіла б відмітити варштати з паном Сильвестром – захоплюючі заняття. Пан Сильвестр – дуже енергійна людини. Для мене, особисто, заняття відіграли важливу роль, адже допомогли відкрити в собі лідера. Протягом наших занять ми більш детально розглянули ролі лідера, визначили тип темпераменту кожного з учасників, обговорили основні види маніпуляції та мотивації» – говорить Валентина Шишук.

«Завдяки проекту „Я – лідер”, я не лише отримав досвід, як можна реалізовувати власні проекти, а й дізнався про те, як насправді бути лідером в команді, працювати в команді, знаходити спільну мову з усіма учасниками, разом співпрацювати, використовувати знання про свої сильні сторони, та пізнати більше про себе. Більше того, цей проект дав мені можливість поглибити знання з польської мови, та що найголовніше, завести нових друзів, яких я буду завжди пам`ятати, як приємно було провести час з такою чудовою компанією» – розповідає Євген Коваленко.

Актуально —>


Ваші коментарі