Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
4 липня 2016 року

Туристичний

похід в Карпати

16-27 червня 2016 року організовано туристичний похід в Карпати (загальна довжина траси становить 131 км, I категорія складності). Участь в поході взяло 12 осіб на чолі з інструктором Антоном Ніколаєвим.

Десять днів в Карпатах провела туристична група, яка діє при громадській організації «Польський студентський клуб» у Житомирі». Група пройшла маршрут: початковий пункт с. Ясіня (Рахівський р-н, Закарпатська область), кінцевий пункт маршруту – с. Пасічне (Надвірнянський р-н, Івано-Франківська область), виконуючи вимоги проходження пішохідного походу І-ї категорії складності.

Всього по карпатським Горганам було пройдено 131 кілометр за дев`ять ходових днів з одноденним відпочинком. Під час нашої подорожі, мали можливість побачити дуже багато гарних водопадів: Салатрич Манявський, Бухтівецький, монастир Скит Манявський. А також місце, де зустрічаються дві річки – Бистриця Надвірнянська і Бистриця Солотвинська в с. Сивуля.

Похід в Карпати став справжнім випробуванням фізичних і морально-вольових якостей молоді. Адже погода тут не стабільна, а гори вищі, ніж у Криму. Протягом туристичного походу в Карпати нам довелось і помокнути і попотіти, щоб піднятися на найвищі вершини України. Але саме після подолання всіх труднощів, молодь зможе по праву пишається собою і носити звання «Турист»! Саме в тяжких походах перевіряється на міцність дружба, а після походу з`являться нові, але вже перевірені друзі. «Зброси» вниз по стрімким карпатським річкам, грязь і глина тракторних доріг, підйоми по завалених деревами схилах в «зеленці», нічні грози та дощі – ці всі труднощі та перешкоди варті того, щоб насолодитись краєвидами з вершин, сонячними полонинами, водоспадами, горами та крутими горганськими стежками. Однак, в Карпатах, часто світить сонечко, незабутня природа, майже в первозданному вигляді, багатовікові українські традиції, які збереглися в невеликих селах і донині.

Вечорами, змучена, але задоволена молодь, при вогнищі, мала можливість пізнавати історію Поляків з Житомира (які ще живі), які берегли і бережуть польську історію, дбаючи про збереження, пропагування і поглиблення знань з історії Польщі, таких як: Зигмунт Венгловський, Франц Бжежицький, Ярослава Павлюк, Броніслава Присяжнюк, Зигмунт Рудницький.

Метою діяльності туристичної групи, що діє при Клубі, є виховання, піднесення патріотизму у молоді; створення умов до всебічного розвитку членів Клубу; розповсюдження і зміцнення в суспільстві цінностей: свободи, правди, справедливості, демократії, рівноправ`я, самостійності, толерантності і приязні; розповсюдження знань про світ природи, а також інтеграція польського молодіжного середовища Житомирщини.

Проект дофінансовано в рамах опіки Сенату Речі Посполитої Польщі над Полонією і Поляками за кордоном за підтримки Фонду «Допомога полякам на Сході».

 

Актуально —>


Ваші коментарі