Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
23 червня 2016 року

ІІІ Міжнародний

музичний фестиваль

11  червня 2016 року у замку-музеї «Радомисль» відбувся ІІІ Міжнародний музичний фестиваль «Музика Шопена просто неба». Фестиваль відбувається за підтримки Республіки Польща в Україні, замку-музею «Радомишль» та Ольги Богомолець.

На початку гостей привітала Ольга Богомолець, господар замку, розповідаючи про ідею створення та проведення цього фестивалю. Подібний фестиваль вже більше 20 років проводиться у Варшаві. З привітальним словом виступив також Посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвін. Він наголосив на польсько-українській співпраці в культурній сфері.

Твори Шопена виконували майстри Лариса Деордієва (представляла старше покоління виконавців), Інеса Порошина (середнє покоління) та Євген Моторенко (молодше покоління). Всі учасники отримали квіти та дипломи. В кінці заходу відбулася інтеграційна зустріч в трапезній замку.

На Фестивалі були присутні консули та дипломатичні представники Бельгії, Болгарії, Туреччини, Японії, Молдови, Польщі, а також були запрошення представники польських громад Житомира і області.

Актуально —>


Ваші коментарі