Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
15 травня 2016 року

IV МІЖНАРОДНИЙ

ФОРУМ «ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО БІЗНЕСУ» У ВАРШАВІ

12 травня 2016 року у Варшаві в Міністерстві розвитку РП відбувся один із найбільш масштабних заходів в польсько-українському економічному співробітництві – четвертий щорічний Міжнародний форум «День українського бізнесу».

У роботі Форуму взяли участь: директор Департаменту Міністерства економічного розвитку та торгівлі України Андрій Демчук, представник Державної фіскальної служби України Микола Мішин, голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Бальчун, президент Польсько-Української господарчої палати Яцек П’єхота, Надзвичайний і Поважний Посол України в Республіці Польща Андрій Дещиця, президент Міжнародного товариства польських підприємців в Україні – Пьотр Ціарковський, представники українського та польського бізнесу та інші.

Форум поділено на чотири сесії, модераторами яких були відомі експерти в сфері ведення бізнесу в Україні – Ярослав Романчук, президент Асоціації українського бізнесу в Польщі, Олег Дубіш – віце-президент Польсько-української господарчої палати, Богуслав Ковальський – голова Інституту міжнародного економічного співробітництва та Іренеуш Дерек, віце-президент Асоціації українського бізнесу в Польщі.

Під час роботи Форуму обговорено актуальні питання торговельно-економічного співробітництва між Україною та Польщею, шляхи збільшення товарообігу між двома країнами у контексті застосування Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, перспективи інвестування польського бізнесу в українську економіку, а також входження українського капіталу на ринок Польщі.

Після панельної дискусії „Економічні відносини Україна й Польщі. Що змінилося за останні два роки?” Президент Асоціації українського бізнесу в РП Ярослав Романчук і президент Міжнародного товариства польських підприємців в Україні Пьотр Ціарковський підписали Угоду про співпрацю.

В останній сесії Форуму відбулися презентації інвестиційних проектів 10 фіналістів Міжнародного грантового конкурсу. Представники українських фірм розповідали про утилізацію органічних відходів методом газифікації, електро-велосипеди, Smart Hubach, i інші можливості заробляння грошей, використовуючи відсутність на даний час конкуренції.

Форум організовано Польсько-українською господарчою палатою та міжнародним правовим центром „EUCON” під патронатом Посольства Республіки Польща в Україні та Посольства України в Республіці Польща, за підтримки Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, Міністерства розвитку Республіки Польща.

Актуально —>


Ваші коментарі