Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
2 березня 2016 року

БІГ ПАМ’ЯТІ

НЕЗЛАМНИХ ВОЇНІВ

28 лютого 2016 року у Житомирі відбувся біг «Стежкою Вовка. Біг пам’яті  Незламних Воїнів». Метою забігу було вшанування пам’яті польських солдат, які під час Другої світової війни боролися проти гітлерівських та сталінських загарбників, а також усіх борців за свободу.

В цей день тисячі людей в різних куточках світу – Варшаві, Нью-Йорку, Лондоні, Парижі та Вільнюсі взяли участь в забігу «Стежкою Вовка. Біг пам’яті Незламних Воїнів», який четвертий рік поспіль організовує Фундація Свобода і Демократія.

Цього року до забігу долучилася Україна, зокрема, Житомир. Житомиряни також вшанували пам’ять земляка Франца Непокульчицького, який очолював польський антикомуністичний рух опору. Після окупації Житомира більшовиками (як і багато житомирян) Франц Непокульчицький опинився на території Польщі.

Перед стартом учасникам розповіли про правила руху під час забігу. Під час реєстрації роздали футболки з зображенням героїв, яким присвячений забіг та диски з аудіо книжкою.  Також усіх присутніх привітала та подякувала за небайдужість, та участь в забігу голова ЖОМГО «Союз польської шляхти» пані Наталія Костецька-Іщук.

Загалом учасниками забігу стали понад 100 осіб, серед яких – дорослі та діти не лише з Житомира, а й Новоград-Волинського, Вінниці та Познаня. До забігу долучилися також члени «Студентського польського клубу».

Бігуни подолали символічну дистанцію у 1963 метрів (1963 – рік, коли загинув останній солдат) – від арки в Парку культури і відпочинку ім. Юрія Гагаріна до пам’ятника Іоану Павлу ІІ. На фініші учасники отримали медалі та зробили спільне фото на пам’ять.

Ініціатором та організатором забігу виступили Фундація «Свобода і Демократія» та ЖОМГО «Союз польської шляхти». 

 

Актуально —>


Ваші коментарі