Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
10 січня 2016 року

Святкуємо

разом з переселенцями з Донбасу

Вже другий рік поспіль ми організовуємо зустріч з нагоди різдвяних та новорічних свят для дітей вимушених переселенців з Донбасу та їх батьків. Зустріч відбулася 7 січня в Польському домі у Житомирі, на яку прибуло близько 50 осіб. На нашій святковій зустрічі ми говорили про Польщу, про міста, які варто відвідати, про архітектурні пам`ятки, що внесені до списку ЮНЕСКО, про культури та традиції Польщі. Головна мета зустрічі – це промоція Польщі, промоція традицій і культури РП.

На святковій зустрічі усіх присутніх ознайомлено з освітніми пропозиціями навчання у вищих навчальних закладах Польщі, ознайомлено з умовами навчання, а також надано інформацію щодо міжнародних програм допомоги переселенцям. Дітям вручено солодкі подарунки від св. Миколая.

На кінець нашої зустрічі, усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам`ять Героїв, що загинули за Нашу свободу, боронячи нашу країну перед агресором – Росією!

На нашу думку, завдяки таким акціям, ми допомагаємо переселенцям пізнати Польщу, дізнатися про її культуру та традиції. Допомагаємо їм пізнати європейські цінності, що в свою чергу дозволить як їм так і нам, змінювати нашу країну на краще, переймаючи досвід більш розвинутих країн. Варто також відмітити, що як результат нашої подібної минулорічної зустрічі, декілька дітей-переселенців розпочали навчання вивчення польської мови: дехто з них розпочав шукати своє польську коріння.

Організаторами заходу виступили Студентський польський клуб, спілка «Рада Громадських ініціатив» та Польський дім у Житомирі.

Актуально —>


Ваші коментарі