Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
19 грудня 2015 року

Професійне

стажування в центрі психологічної допомоги родинам Товариства ASLAN (Варшава)

З 09 листопада по 09 грудня волонтер «Польського студентського клубу», студентка Державного університету ім. Івана Франка Валентина Шишук, відбула професійне стажування в Центрі психологічної допомоги родинам Товариства АСЛАН (Варшава).

Під час стажування Валентина брала участь в соціотерапевтичних заняттях, заняттях для батьків під керівництвом пані Дороти. Під час таких зустрічей батьки мають можливість отримати знання про загальний розвиток дитини, що дозволяє їм впоратися з важкими ситуаціями, які виникають під час виховання дітей.  В ході лекції більш детально розглянули такі питання:

- найпоширеніші помилки у спілкуванні з дитиною;

- як зацікавити дитину; зробити так, щоб дитина Вас почула;

- як побудувати гарні відносини в сім`ї.

Взяла участь у групових заняттях для дітей, що відвідують центр, а також клінічних зустрічах. Була присутня на груповій супервізії  для психологів, в яких робиться наголос не лише на методичній стороні справи та на професійних навичках психолога, а й на особистісних утрудненнях, на особливостях взаємостосунків між психологом та клієнтом.

За час проходження стажу, Валентина отримала великий досвід, детально ознайомилася з роботою психолога в Польщі, а також мала можливість порівняти діяльність психолога в Україні та Польщі. Ознайомитись з роботою організацій та закладів, з якими співпрацює асоціація «АСЛАН».

У вільний час Валентина гуляла столицею Польщі, відвідувала найбільш цікаві місця: театри, музеї.

Дуже дякуємо колективу Товариства ASLAN за можливість проходження стажу, а також за теплий прийом нашої волонтерки.

Стажування реалізоване завдяки підтримці Фонду «Семпер Полонія» в рамках конкурсу організованого Міністерством Закордонних Справ Речі Посполитої «Співпраця з Полонією і Поляками за кордоном в 2015 році».

_____________________________________________

ASLAN – potężny lew, dobry i sprawiedliwy bohater Opowieści z Narni C.S. Lewisa został wybrany na patrona przez młodzież, która towarzyszyła narodzinom Stowarzyszenia na początku lat 90 – tych.

Początkowo nieformalnie działająca grupa psychologów i młodzieżowych liderów, została zarejestrowana w kwietniu 1994 roku.

Ważniejsze działania i programy zrealizowane od tamtej pory:

- Udzielanie profesjonalnej pomocy psychologicznej dzieciom i młodzieży z problemami emocjonalnymi, społecznymi, rodzinnymi (m. in. z rodzin dysfunkcyjnych);

- Prowadzenie klubu dla młodzieży, w ramach którego odbywały się zajęcia teatralne, muzyczne, zajęcia z pantomimy, tai – chi, zajęcia plastyczne, ceramiczne, poetyckie, tańca, śpiewu i różnych umiejętności praktycznych (tkactwa, szycia, wyrobu biżuterii), wydawanie gazetki „Być Ich Dziećmi”.

- Grupy samopomocowe i wsparcia.

W Stowarzyszeniu działały między innymi:

  • grupy dla dzieci z rodzin alkoholików (Alateen, DDA),
  • dla dzieci z rodzin dysfunkcyjnych (DDD),
  • dla młodych kobiet,
  • dla młodych mężczyzn,
  • dla młodzieży znajdującej się w trudnych sytuacjach życiowych: którzy stracili rodziców, dla rozpoczynających samodzielne życie na własnym gospodarstwie,
  • dla osób z problemami odżywiania.

Aktualnie działa grupa Alateen i DDA.

Актуально —>


Ваші коментарі