Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
26 жовтня 2015 року

СПЛАВ

НА БАЙДАРКАХ ПО РІЧЦІ ТЕТЕРІВ

З 16 по 18 жовтня відбувся сплав на байдарках по річці Тетерів в Житомирській області (довжина маршруту – 30 км). Участь в сплаві взяло 13 осіб на чолі з інструктором, членом нашого Клубу Антоном Ніколаєвим.

Вже більше року при Клубі діє молодіжний рух Спортивного туризму. Діти і молодь, беруть участь в погодах (різної категорії складності), спортивних змаганнях, сплавах і т.д.

Протягом 3-х днів сплаву, учасники мали можливість ознайомитися з правилами техніки безпеки на воді та поведінки під час сплаву; навчалися техніці веслування та прийомам керування байдаркою, а також за допомогою інструктора, навчалися психологічній рівновазі і самодисципліні. А проживали – на свіжому повітрі в наметах.

Вечорами, при вогнищі, для молоді організовано заняття з мови і культури польської, а також молодь співала польські пісні, грала на гітарі. Під час занять з польської мови і культури, учасники дізналися про видатних Поляків, які були пов’язані з Житомиром: Юзефа Ігнація Крашевського, Юліуша Зарембського, Ігнація Яна Падеревського, Ярослава Домбровського. Також учасники сплаву дізналися про харцерський рух в Польщі, його мету та діяльність.

Головною метою створення молодіжного руху спортивного туризму при Клубі є передусім виховання, розвиток патріотизму у молоді; розвиток особистості поважаючи права, свободу і гідність, в тому числі свободу від будь-якої залежності; розвиток і зміцнення цінностей таких як: свобода, правда, справедливість, демократія, рівність, самоврядування, толерантність і дружба; боротьба зі знищенням природи, формування потреби контакту з природою, а також інтеграція польського молодіжного середовища Житомирщини.

Проект дофінансовано з коштів отриманих від Міністерства Закордонних справ в рамках конкурсу реалізації завдання «Співпраця з Полонією і Поляками за кордоном в 2015 році» за підтримки Фонду «Допомога полякам на Сході».

Актуально —>


Ваші коментарі