Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
13 жовтня 2015 року

Професійне

стажування в психологічно-педагогічної Порадні «Едукація»

З 31 серпня по 29 вересня волонтер «Польського студентського клубу», студент Державного університету ім. Івана Франка Євген Коваленко, відбув професійне стажування в приватній психологічно-педагогічній Порадні «Едукація» (Варшава).

Під час стажування Євген ознайомився з роботою Порадні, умовами роботи психолога в Польщі. Мав можливість порівняти діяльність психолога в Польщі та Україні.

Під час стажування, ознайомився зі специфікою врегулювання суперечок і конфліктів, шляхом діалогу в присутності неупередженого медіатора.

Завдяки допомозі психотерапевта Порадні пані Олександри Бертнарської, Євген відвідав спеціалізовану психологічно-педагогічну Порадню «Університет для батьків». Де взяв участь як спостерігач в тренінгах для батьків з дітьми з ADHD (синдром дефіциту уваги і гіперактивності). Крім того, відвідав амбулаторне відділення Інституту психіатрії та неврології в Варшаві.

Відвідуючи осередок терапії в Середовищі IPIN ознайомився зі специфікою роботи з людьми з психічними розладами. Як спостерігач, взяв участь у групових заняттях, що проходили в центрі, а також консультаціях під час прийняття в такий центр. Євген взяв активну участь у брифінгах терапевтичного колективу, допомагав при написанні щоденних звітів, ознайомився з завданнями та обов`язками психолога в закладі охорони здоров`я.

Працівники Порадні дуже тепло прийняли Євгена. Він мав можливість поговорити на різні теми з психологом та музикотерапевтом паном Пьотрем Маталовским.

У вільний час Євген гуляв по місту Варшава, відвідував музеї, театри. Опіку, під час стажу, в культурній частині, над Євгеном взяла заступник директора Порадні пані Малгожата Ксьонжопольска.

Під час стажування в Порадні, Євген отримав цінний досвід роботи не лише як психолог, але, як і психотерапевт, за що є дуже вдячний колективу Порадні.

Стажування реалізоване завдяки підтримці Фонду «Семпер Полонія» в рамках конкурсу організованого Міністерством Закордонних Справ Речі Посполитої «Співпраця з Полонією і Поляками за кордоном в 2015 році».

Актуально —>


Ваші коментарі