Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Інформація за травень 2022
15 травня 2022 року

Міжнародний день Сім`ї (15 травня)

У кожного з нас СІМ`Я особлива, рідна, найкраща, з яскравими спогадами, великою кількістю посмішок, обнімашок, цілувашок! То ж нехай і надалі СІМ`Я залишається символом спокою, впевненості, віри, теплоти, оптимізму.. і обов`язково щоб вона як найдовше була!

Кілька цікавих і смішних фактів про сім`ї:

• У початковому тексті Камасутри сексуальним практикам відводилася тільки п`ята частина. Усе інше було присвячено сім`ї та любові загалом. Ілюстрацій різних сексуальних поз також не було, вони з`явилися тільки в 16-17 століттях, коли Індією правили Великі Моголи.

• Звичай поцілунку молодят у кінці церемонії одруження прийшов до нас із Стародавнього Риму. Тоді він мав дещо інший сенс – весілля розглядалася як контракт, а поцілунок служив своєрідною печаткою, що скріплює договір.

• Традиція носити обручки на безіменному пальці прийшла до нас від древніх єгиптян, у яких її перейняли греки і римляни. Уже середньовічні автори запропонували пояснення такому звичаю: нібито через безіменний палець проходить vena amoris (вена любові), що йде прямо до серця.

• Одружені чоловіки живуть довше, ніж холостяки. Вони також частіше займають вищі посади. Що ж до жінок, то заміжні, за статистикою, заробляють на 4-5% більше, ніж самотні.

Інформація за травень 2022 —>


Ваші коментарі