Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Інформація за березень 2019
20 березня 2019 року

Центр Східноєвропейських студій Варшавського університету оголошує набір на XXIX Східну літню школу

Умови участі:

1. Східна літня школа відбудеться 28 червня – 28 липня 2019 р. у Варшаві.

2. Школа проводиться для слухачів із країн Східної та Центральної Європи, Балкан, Центральної Азії та Кавказу. Мета проведення – можливість ознайомлення із ситуацією в науковій галузі, знайомство з новим оточенням і видатними вченими, оцінка ресурсів польських архівів і бібліотек. Школа не надає можливості для самостійної дослідницької діяльності, а тільки готує слухачів до майбутнього тривалішого навчального візиту в Польщі.

3. Повноправними учасниками школи можуть бути виключно іноземці, випускники вищих навчальних закладів, які проводять власні наукові дослідження. Вік заявників – до 35 років.

4. Кандидати повинні володіти двома мовами школи, якими проходитимуть лекції, польською та англійською, на рівні, достатньому для розуміння занять та участі в них.

5. Перевага буде надаватися кандидатам, спеціалізацією яких є історія та сучасність Східної Європи, особливо XIX–XXI ст., а також період краху комунізму і трансформації країн регіону.

6. Програма школи складається з циклу лекцій і семінарів (один семінар на вибір, відповідно до тем, наукових зацікавлень і досліджень учасників школи) та навчальних турів щодо історії мистецтва і культури, а також включає презентації інституцій, архівів і наукових бібліотек. Учасники, які виконають всі визначені програмою вимоги, 19 липня 2019 р. отримають диплом Східної літньої школи. Основний курс школи триватиме до 19 липня 2019 р. 20–28 липня ті учасники, які отримають позитивну характеристику викладача, матимуть можливість взяти участь у семінарських заняттях.

7. Кандидати, які дотримаються основних умов повноцінної участі, можуть подавати заявку на фінансування, щоб покрити повністю або частково (залежно від країни походження) вартість перебування в школі (готель, харчування, лекції, матеріали, навчальні тури).

Термін надсилання комплекту документів закінчується 20 травня 2019 р.

Більше інформації за посиланням: https://studium.uw.edu.pl/event/nabor-do-xxix-wschodniej-szkoly-letniej/

Інформація за березень 2019 —>


Ваші коментарі