Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
5 серпня 2012 року

ЗВІТ за 2012 рік

з діяльності Студентського польського клубу в Житомирі

В 2012 році голови організації фактично не було і її члени діяли індивідуально.

Декілька з них були делегатами на зустрічі 20 жовтня – з нагоди 20-річчя діяльності Федерації польських організацій в Україні.

Брали участь у проекті «Партнерство – ключ до єдності», реалізованому Товариством польської молоді в Житомирі.

Брали участь у проектах і заходах клубу стипендіатів Фундації «Семпер Полонія»:

  • «Анджейки», 12 грудня 2012 р.;
  • Міні-конференція «Щоб пам`ятали. Зустріч з трагічними сторінками польської історії», 16 грудня 2012 р.;
  • Проект «Навчальний візит. Зустріч з трагічними  сторінками життя місцевих поляків наочно», 18-20 грудня 2012 р.;
  • «Урочистості з нагоди вшанування покровителів – Юзефа Крашевського, Януша Корчака, ксьондза Петра Скарги», 22 грудня 2012 р.

Участь у багатьох заходах, організованих іншими польськими організаціями:

-  Концерт оркестру Повітряних сил Республіки Польща з нагоди дня її Незалежності, організований Генеральним консульством РП у Вінниці,

-  Вистава «Краще зіпсувати, аніж налагодити» та моно-драма «Дитячий світ», 18 листопада 2012 р. Вистави організовані Польським театром ім. Ю. Крашевського і польським театральним інститутом у Житомирі,

-  Вистава «Історія порятунку» з нагоди Різдвяних свят, що відбулася в Житомирській філармонії та організований парафією св. Яна з Дуклі в Житомирі.

Разом із Товариством польських харцерів 15-16 грудня 2012 року організували проект «Акція Пачка». З Польщі приїхало 40 харцерів. Пачки були вручені ветеранам Війська польського, головам польських організацій, полонійним діячам, членам хору при Катедрі св. Софії, парафіянам св. Вацлава на Крошні.

Проект «Акція Пачка» є одним із видів діяльності Товариством польських харцерів, на території колишнього Радянського Союзу. З дарунків, які харцери постійно збирають у парафіях Польщі, спаковують набори продуктів, що напередодні Різдвяних свят привозять у різні країни (Україну, Литву, Латвію, Білорусь). У співпраці з місцевими харцерами чи представниками польських громад, харцери передають пачки особам, що найбільше їх потребують. Переважно це люди похилого віку, хворі, багатодітні родини, що зазнають значних економічних труднощів.

28 грудня організовано облаткову зустріч членів Студентського польського клубу.

Актуально —>


Ваші коментарі