Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
1 жовтня 2023 року

Екскурсія

Повонзківським кладовищем

Сьогодні, 30.09, ми мали нагоду відвідати історичну культурну спадщину, одну з туристичних визначних пам`яток Варшави – Повонзківське кладовище, що засновано в 1790 році.

Гуляючи кладовищем, зупинялися біля старих надгробків, слухали дивовижні історії про похованих там людей. Відвідали поховання батьків Фридерика Шопена, Монюшки, засновника Повонзківського цвинтаря та костелу М.Шимановського, могили родини лауреата Нобелівської премії з фізики та хімії Марії Склодовської-Кюрі, могили поета і драматурга Збігнєва Герберта, а також могилу відомої родини Гедройців. Біля однієї могилі ми затрималися довше, бо там спочив Герой, який загинув на війні в Україні минулого року. Короткий напис, у якому так багато болю: «Daniel Sztyber. Героїчно загинув у віці 35 років». Дякуємо, за захист України. Честь та хвала Його пам`яті!

Хочемо подякувати всім зацікавленим, членам нашої організації, членам Дому полонії на Сході на чолі з головою пані Тамарою Роденко. Щиро дякуємо Правлінню Фундації «Старе Повонзкі» за екскурсію та ознайомлення з історією цієї некрополі. Ми хочемо подякувати нашому екскурсоводу, пану Збігнєву Бєлковічу, за приємну атмосферу, ми побачили багато цікавих місць і дізналися багато дивовижних історій.

Актуально —>


Ваші коментарі