Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
5 травня 2022 року

Житомиряни

привітали Польщу

3 травня, з нагоди Національного свята 3 травня Житомир привітав Польщу! Дорослі та діти пройшлися вулицею Михайлівською, тримаючи прапори Польщі і України, аби в такий спосіб привітати Поляків з Днем Конституції. Діти декламували вірші польською мовою. А також організовано тематичні майстер класи з малювання та розпису шоколаду.

«Сьогодні в день великого державного свята Польщі – Дня Конституції, ми вітаємо польський народ, польські міста з їхнім державним святом. Це дійсно братній народ, який підставив плече в найскладніший час для України, разом з усією Європою, і підтримка Польщі була особливою, це і зустріч наших людей, які приїжджали в Польщу, вони їх прихистили, і військова допомога, політична, гуманітарна, тому передаємо привіт всій Польщі і вітаємо з державним святом», – сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Багато моїх знайомих виїхали до Польщі під час війни. Я з багатьма маю контакт, всі вони одностайно кажуть наскільки поляки доброзичливі, наскільки підтримують, уважно ставляться до українців в усьому, тому ми маємо сьогодні подякувати нашій Польщі, нашій добрій сусідці, подрузі нашої країни, а нам усім – миру та добра», – говорить Іван Красовський, керівник Камерального хору ім. Юліуша Зарембського у Житомирі.

До організації заходи з нагоди Дня Конституції Польщі долучилися також місцеві полонійні організації – Студентський польський клуб, Польський дім у Житомирі та Камерний хор ім. Юліуша Зарембського. Участь в заході взяли також слухачі курсів польської мови, що діють при ГО "Студентський польський клуб".

Актуально —>


Ваші коментарі