Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
10 вересня 2021 року

Моральність

пані Дульської

4 вересня група з Житомира (учні Польського Дому та члени Студентського Польського Клубу) вирушили до Новограда-Волинського, щоб разом задекламувати «Моральність пані Дульської», авторства Габріели Запольської. Також на свято прибули гості з м. Корця та м. Ополя.

На початку всі гості ознайомилися з біографією Габріели Запольської, а далі директор Польського Дому, Ірина Першко, зачитала лист президента Польської Республіки, Андрія Дуди. Далі всі занурилися в театральне читання твору.

До читання доєдналися учні та випускники Суботньої школи ім. Ядвіги Якубовської, серед яких: Андрій Поліщук в ролі пана Дульського, Валерія Шевченко – Мелі, Богдан Люгін – Збишек, Вікторія Нагорник – Хеся, Юлія Вакуленко – Ганка та Вікторія Шевченко в головній ролі – пані Дульської. Бурхливі оплески для всіх учасників читання, так як це було не просто монотонне читання твору, а ціла театральна вистава,: з емоціями та гумором із самовіддачею молодих акторів. Пречудова гра акторів – браво!

Це вже шостий раз, коли ми маємо можливість разом з Польським Культурно-Освітнім Товариством ім. Юліана Люблінського в Новограді-Волинському читати чудові твори польських митців. Сердечно дякуємо організаторам за неймовірну атмосферу.

Під кінець читання Вікторія Шевченко, голова Польського Культурно-Освітнього Товариства ім. Юліана Люблінського в Новограді-Волинському, вручила всім присутнім сувеніри з нагоди ювілейних читань – «польське серце». Дякуємо за приємні подарунки з нагоди ювілейного 10 «Народного Читання».

Акція відбулася під патронатом Президентської пари Польщі. Захід реалізована в рамках проекту: «Велика польська родина – разом в ім`я Польщі». Проект фінансується Канцелярією Прем`єра Ради Міністрів в рамках конкурсу Полонія та поляки за кордоном 2021».

Актуально —>


Ваші коментарі