Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
15 травня 2021 року

Історія Житомира

намальована пензлем

14 травня цього року в рамках святкування Днів Європи, в Будинку Української Культури в Житомирі, відбулося відкриття виставки під назвою «Історія, намальована пензлем», присвячена забутим сторінкам історії нашого міста Житомира. На відкритті виставки виступила Наталія Іщук, голова «Союзу Польської Шляхти» та Дам`ян Чарчінські, Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці. У своїй промові Консул згадував, що «Житомир – це місце, де великі та малі історії перепліталися особливо інтенсивно. Після падіння Республіки Польща Житомир був важливим центром польського життя на прикордонних землях, опорою для повстанців, а також місцем інтенсивного культурного та духовного життя протягом усього періоду поневолень. Ми також будемо показувати цю виставку в інших містах, щоб її могли побачити якомога більше людей!».

Картини житомирського художника Юрія Дубініна виконані на замовлення Польського Медіа-Центру «Ягеллонія». Проект фінансується Генеральним Консульством Республіки Польща у Вінниці. Виставка триватиме до 30 травня.

На виставці також були присутні голови польських організацій м. Житомира, учні суботніх польських шкіл.

Роботи житомирського художника Юрія Дубініна можна побачити на веб-сайті Історична пам`ять – http://www.pamiec-historyczna.net/zytomierz-historia.../

Актуально —>


Ваші коментарі