Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
9 травня 2021 року

Концерт

Польща - це ми

2 травня ми відзначали чудове свято - День прапора Республіки Польща та День Полонії та Поляків за кордоном.

Польський прапор не лише в Польщі, але й всюди, де проживають Поляки, є символом, який об`єднує всіх співвітчизників, створюючи видимий символ нашої національної ідентичності. У цей день ми по-особливому згадуємо, наскільки важливим для нас є національний прапор.

3 травня святкуємо ще одне велике державне свято – День Конституції Третього травня. Цього року ми відзначаємо це свято з ще більшою гордістю. У 2020 році Уряд Республіки Польща прийняв постанову про встановлення дві тисячі двадцять першого року Роком Конституції Третього травня, оскільки цього року минає двісті тридцять років з моменту прийняття так важливого для всіх Урядового Закону – перша конституція в Європі та друга у світі.

У ці важкі часи, коли пандемія паралізувала весь світ, ми бажаємо від усього серця об`єднатися з Поляками, і хоча ми не можемо зробити цього, однак хотіли би запросити всіх зацікавлених на наш родинний, весняний концерт під назвою «ПОЛЬША – ЦЕ МИ». До участі в концерті приєднались наші партнери та друзі з Польщі та України.

Побажання, серед інших, висловили: секретар м. Новоград Волинського, Оксана Гвозденко; Головний редактор Польського Медіа-Центру «Ягеллонія» в Житомирі, Володимир Іщук з родиною; Голова ПТКО ім. Ю. Люблінського – Вікторія Шевченко з дочкою Валерією та вчителем Тетяною Валентюк; студенти та викладачі Школи Образотворчих Мистецтв у м. Новоград Волинському; Директор Польського Дому в Житомирі Ірена Першко та дитячий колектив «Квіти»; голова Студентського польського клубу Валентина Юсупова з дочкою; Ольга Мичківська – голова Романівського Польського культурно-освітнього об`єднання разом із ученицями романівської Гімназії та директор Будинку Культури в Романові; голова Товариства «Полонія Звягельщизни» та вчителька польської мови в школі в Суслах Юлія Вовк; колектив з Польщі Piotr Polok Band та голова Фонду In Blessed Art, іконописець та волонтер Губерт Кампа.

Концерт був організований Польський Культурно-Освітнім Товариством ім. Юліана Люблінського в Новограді-Волинському.

Запрошую до перегляду концерту на Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=_pG5EPPwaXU.

Актуально —>


Ваші коментарі