Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
15 лютого 2021 року

Обмін та співпраця

за програмою NAWA

Хотіла би поділитися своїм враженням та досвідом з перебування в одному з університетів Польщі – Університеті Казимира Великого в Бидгощі.

Як аспірантка Житомирського Державного Університету ім. І. Франка в Житомирі, взяла участь у проекті за програмою PROM – Міжнародний стипендіальний обмін аспірантів та викладачів, що фінансується Національним Агентством Академічних Обмінів (NAWA). Ця дослідницька програма має міжнародний характер, тому аспіранти з різних європейських країн в рамках такого обміну мають можливість розширити свої професійні компетенції, розвинути особистісні соціальні та лідерські якості,, а також поглибити знання іноземних мов.

Моє стажування тривало 8 днів (03.02-10.02.2021). Кожен день був добре спланованим і насиченим. Під час практики я займалася пошуком матеріалів для інноваційних докторських дисертацій та наукових публікацій; працювала у бібліотеці UKW з базами даних; шукала інформацію по темі докторської дисертації; ознайомилася з Лабораторією Психологічних Випробувань та Лабораторією Нейропсихології; ми обговорювали тему докторської дисертації на науково-методичному семінарі з членами Кафедри Психології Здоров`я та представляла результати своєї кандидатської дисертації на тему «Психологічні особливості розвитку емпатії у структурі літературних здібностей старшокласників». Ми також провели спільне дослідження з Павлом Ларіоновим на тему «Агресія та регуляція емоцій: посередницька роль алекситимії».

Крім того, у вільний час я знайомилася з містом Бидгощ: побачила Базиліку св. Вінсента де Поля, головне поштове відділення, «Нову Оперу», острів Мілл. Мене особливо вразила скульптура людини чоловіка, що тримає жердину та дві стріли, балансуючи на дроті над річкою Брда.

На мою думку, такі науково-методичні семінари, з можливістю обговорення та дискусій, сприяють не лише професійному, але й особистісному розвитку всіх учасників Програми, вони розвивають лідерські якості та навички самоорганізації.

Я хотіла би від усієї душі подякувати керівництву Університету Казимира Великого в Бидгощі за запрошення та можливість реалізувати такий проект, а саме: Завідувачу Кафедри Психології Здоров`я в UKW та керівнику проекту, проф. доктору філософії Павлу Іздебському, спеціалісту факультету наук Агнешці Малковській та аспіранту Університету Казимира Великого Павлу Ларіонову за організаційну допомогу. Також дякую за підтримку та віру моєму науковому керівнику, проф. доктору філософії Ларисі Журавльовій, а також Польському Студентському Клубу в особі Валентини Юсупової за підтримку та допомогу під час поїздки.

Ірина Гречуча

Актуально —>


Ваші коментарі