Студентський польський клуб
Польський студентський клуб
Україна, 10-005 Житомир,
вул. Чуднівська, 34 б
Актуально
7 вересня 2020 року

Національне читання

у Новограді-Волинському

Вже дев`ятий раз у Польщі та в усьому світі відбуваються Народові читання під почесним патронатом Президентської пари Республіки Польща. Новоград Волинський в п`яте долучається до цієї чудової акції. Цього разу разом, на оглядовій площадці в центрі міста? читали знамениту «Баладину» Юліуша Словацького.

5 вересня в читанні взяли участь учні та випускники Польської суботньої школи ім. Я.Якубовської, члени Польського товариства  ім. Ю. Люблінського, учні та вчителі Польського Дому в Житомирі та студенти Польського Студентського Клубу в Житомирі.

«Національні читання – це вже традиція. І традиції потрібно берегти і підтримувати. Традиція – невід`ємний елемент польської культури. Завдяки цьому наша «польська родина» щороку з великим задоволенням збирається в Новограді-Волинському навколо «читань», пізнаючи живу історію та культуру». – сказала Ірена Першко, директор Польського Дому.

Czytanie Narodowe odbyło się w ramach projektu „Wielka Polska Rodzina realizowanego przez Fundację „Wolność i Demokracja” i zostało finansowane ze środków Kancelarii Premiera w ramach zadania publicznego dotyczącego pomocy Polonii i Polakom za granicą.

Актуально —>


Ваші коментарі